Instagram introduce "Butonul de Siguranță" pentru a combate hărțuirea online. Singura țară în care funcționează, deocamdată

foto: Freepik
foto: Freepik

Iată unde a fost introdusă această funcție, pentru moment. Este încă în perioada de testare.

Instagram a lansat în Franța un „buton de siguranță” revoluționar, ce reprezintă o premieră la nivel mondial. Rolul său este de a combate problema tot mai stringentă a hărțuirii cibernetice.

De acum înainte, utilizatorii vor avea posibilitatea să apeleze direct o linie telefonică de urgență prin intermediul unui nou buton, conform informațiilor transmise de ground.news.

Noul buton va fi disponibil pentru orice persoană care raportează un caz de hărțuire online. Acesta va facilita conectarea utilizatorilor cu psihologi și juriști de la 3018, o linie națională de asistență specializată, înființată pentru a oferi suport victimelor violenței digitale. Linia este activă în fiecare zi, în intervalul orar 09:00 - 23:00.

Asociația e-Enfance, parteneră în această inițiativă, a militat de ceva vreme pentru introducerea acestui buton de apel direct în Instagram, numindu-l un instrument eficient și necesar. „Cerem de ani de zile un 'buton de siguranță' și am cerut unul și la nivel european. A fost nevoie de ceva timp pentru a fi înțeles, dar suntem încântați că acum utilizatorii au acces direct”, a declarat Justine Atlan, directorul general al asociației e-Enfance.

Această inovație vine în sprijinul imediat al tinerilor care devin victime ale hărțuirii. În platforma TikTok, foarte populară în rândul tinerilor, nu există un buton direct de apel similar. Cu toate acestea, utilizatorilor care raportează un caz li se furnizează un link care îi îndreaptă către site-ul 3018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel