Înregistrările lui Graham Bell, inventatorul telefonului, făcute publice

După 125 de ani, înregistrările lui Graham Bell au fost trecute în mediu digital și pot fi ascultate. Acestea au fost trimise, în secolul 19, la Institutul Smithsonian pentru a fi păstrate, iar până acum n-a existat niciun dispozitiv pe care să poată fi redate.

Autor: Răzvan Băltărețu

Înregistrare Graham BellDin 200 de înregistrări, doar șase au fost reproduse digital. Printre acestea se regăsește un cântec american celebru, "Mary Had A Little Lamb", și pasaje din opera "Hamlet" de W. Shakespeare. Pentru audiție, site-ul CNN le-a pus la dispoziția publicului.

După ce Thomas Edison a inventat fonograful, în 1877, diverși inventatori ai vremii au vrut să-l îmbunătățească și să-l facă accesibil publicului. În timpul cercetărilor, la Volta Laboratory, în apropiere de Washington, Bell a realizat înregistrările și apoi le-a trimis la Institutul Smithsonian pentru a fi protejate.

Discurile sunt din sticlă acoperite cu ceară, iar reproducerea s-a realizat prin scanare cu laserul la înaltă rezoluție. Această trecere în mediul digital face parte dintr-un program coordonat de Biblioteca Congresului și Biblioteca Națională Lawrence Berkeley. Cercetătorii care s-au ocupat de proiect sunt Carl Haber și Earl Cornell.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel