EXCLUSIV  Impactul AI. Alfred Bulai, despre viitorul societății fără muncă: Pare SF! Restul planetei n-are nicio treabă

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au vorbit, în cadrul emisiunii ”Nod în papură”, despre avansul tehnologiei.

„Computerul face tot. Predă, învață, testează. Ce să mai facă? Pe ici pe acolo mai strecori un profesor care trece nota în catalog”, a precizat jurnalistul Val Vâlcu.

„Pare o chestie de SF, dar este un orizont la care trebuie să ne gândim pentru că o mare parte din meserii o să fie reduse ca pondere, adică nu va mai fi nevoie de atâția oameni și la unele cazuri nu știu dacă va mai fi nevoie de oameni în general pentru acele meserii. Cineva a scris o carte despre viitorul societății fără muncă, în sensul că roboții ar trebui să lucreze în locul tău. Și ce va face omul atunci? Deci, pare SF, dar totuși o mare parte din activitățile noastre vor trebui să fie reconsiderate.

Alfred Bulai: Unii n-au curent, deci mai greu cu inteligența artificială

Nu înseamnă că dispar cu totul muncile, dar e o problemă. Și aici trebuie să luăm în calcul o dimensiune geostrategică, pentru că, atenție, vorbim de o parte din lumea chineză, o parte din lumea europeană și o parte din lumea americană, dar restul planetei n-are nicio treabă. Unii n-au curent, deci mai greu cu inteligența artificială. (...) În medicină se operează cu roboți de mult timp”, a spus sociologul Alfred Bulai.

Val Vâlcu a menționat că: „Robotul respectiv de fapt copiază mișcarea și o moderează. Tu muți 5cm, el mută 1mm”.

„Chirurgul care e suveran, dar e posibil să fie un calculator care să fie mai șmecher decât doctorul”, a adăugat Alfred Bulai.

„Nu e posibil, e probabil. Ei au fost inventați pentru că, iată, medicii erau foarte scumpi, erau o resursă prețioasă și a cerut armata să intervină (n.r. roboții) la distanță pe front”, a mai spus Val Vâlcu.

Urmărește emisiunea completă aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel