Hirudoterapia, tratamentul cu lipitori. Ce afecţiuni tratează

Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Terapia cu lipitori e cunoscută din vremuri de demult şi are întotdeauna rezultate notabile, mai ales în cazul bolilor de sânge.

Încă din vremea Egiptului antic, lipitorile au fost folosite în medicină pentru a trata anomaliile sistemului nervos, problemele dentare, bolile de piele și infecțiile. În prezent, terapia cu lipitori se bucură de o revigorare extraordinară, grație costului ei redus și a modalității simple în care se folosește. Hirudoterapia este o metodă de tratament foarte populară în zilele noastre, care folosește lipitori medicinale, pe numele lor Hirudo medicinalis, pentru a trata numeroase afecțiuni. Practicată încă din perioada Egiptului și al Grecii antice, această terapie folosește astăzi lipitori cultivate cu grijă în laborator. Lipitorile utilizate în scopuri medicinale sunt crescute de producători în condiții sterile, iar fiecare lipitoare este folosită o singură dată.

Cum funcționează hirudoterapia

În timpul terapiei, lipitoarea este scoasă din mediul ei steril și așezată pe zona de pe corp în care se dorește să acționeze profund. Apoi, lipitoarea va face incizia acolo unde pulsația sângelui este mai puternică, iar pacientul va simți acest lucru ca pe o mușcătură de țânțar. După tratament, va exista o sângerare care va dura până la 48 de ore, dar aceasta este o reacție normală a terapiei. Lipitorile lasă în urmă răni mici, în formă de Y, care de obicei se vindecă fără a lăsa o cicatrice.

Saliva lipitorii are peste 100 de substanțe biologic active, cu efect antiinflamator, analgezic, anticoagulant, de îmbunătățire a circulației și reducere a tensiuni arteriale. Lipitorile medicinale au trei fălci minuscule cu șiruri mici de dinți. Acestea străpung pielea unei persoane cu dinții și introduc anticoagulant prin salivă. Lipitorile sunt lăsate apoi să extragă sânge de la persoana care urmează tratamentul, timp de 20 până la 45 de minute pe ședință. Acest lucru echivalează cu o cantitate relativ mică de sânge, de până la 15 ml per lipitoare, potrivit lipitori.ro.

Ce boli se pot trata cu lipitori

În timpul terapiei, lipitorile eliberează proteinele și peptidele care subțiază sângele și previn coagularea. Acest lucru îmbunătățește circulația și previne moartea țesuturilor. Lipitorile sunt eficiente în dinamizarea circulației sângelui și în distrugerea cheagurilor de sânge, de aceea sunt folosite în principal pentru a trata tulburările circulatorii și bolile cardiovasculare, scrie clickpentrufemei.ro. Există numeroase situații în care poate fi utilizată terapia cu lipitori. Pacienții care pot beneficia de ea pot fi cei care riscă amputarea membrelor din cauza efectelor secundare ale diabetului zaharat, cei care au fost diagnosticați cu boli de inimă, cei care fac cheaguri de sânge și care suferă din cauza venelor varicoase. Persoanelor cu anemie, afecțiuni de coagulare a sângelui sau artere compromise nu le este recomandată, însă, această terapie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel