Hansi Flick rămâne selecţionerul naţionalei Germaniei, în ciuda eliminării rușinoase din grupe, în Qatar

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Selecţionerul Hansi Flick va rămâne pe banca tehnică a naţionalei Germaniei, în ciuda eliminării premature de la Mondialul din Qatar din acest an, a anunţat Federaţia germană de fotbal (DFB), scrie DPA.

 

'Suntem convinşi că turneul final al EURO 2024 ce va avea loc în Germania va reprezenta o mare oportunitate pentru fotbalul nostru. Scopul pe care-l avem este să facem din acest turneu un succes sportiv. Avem deplină încredere în Hansi Flick, că acesta va face din EURO 2024 un succes pentru Germania', a indicat DFB.

În urmă cu câteva zile, Flick a exclus să demisioneze, deşi naţionala Germaniei nu a trecut de faza grupelor la Cupa Mondială de fotbal 2022, tehnicianul declarând pentru televiziunea ARD că această decizie 'nu va depinde' de el.

'Să lucrez cu această echipă mă motivează. Însă după acest meci nu este momentul să vorbesc despre ce va urma. Mă simt bine, avem o echipă bună şi vin din urmă jucători noi. Asta nu va depinde de mine', afirma Flick după victoria de joi cu Costa Rica (4-2).

Flick, care promitea o 'analiză foarte rapidă' a motivelor acestui 'eşec', a recunoscut că trăieşte o dezamăgire 'uriaşă'. El a adăugat: 'Eu şi echipa mea am făcut o treabă bună, noi am pregătit bine naţionala.'

'Dacă ne uităm la meciurile noastre (1-2 cu Japonia şi 1-1 cu Spania, înaintea partidei cu Costa Rica - n. r.) şi la totalul golurilor înscrise de noi (şase - n. r.). este din vina noastră. Sunt convins că am avut destule ocazii contra Spaniei şi a Japoniei, însă trebuia să le fructificăm (...) şi au fost şi multe greşeli individuale', a spus Flick după al doilea Mondial consecutiv în care Germania nu a trecut de faza grupelor.

Selecţionerul a asigurat că el şi echipa sa 'îşi pot reveni rapid' , dar este 'încă prea devreme' pentru a vorbi despre EURO 2024, care va avea loc în Germania.

Aşa cum se ştie, fostul internaţional german Oliver Bierhoff a decis să renunţe la postul de manager al selecţionatei Germaniei după fiasco-ul de la CM şi cu 18 luni înaintea EURO de pe teren propriu, reziliindu-şi contractul care era valabil până în 2024, anunţa luni germană de fotbal (DFB).

'Oliver Bierhoff şi DFB s-au pus de acord astăzi (luni) pentru rezilierea contractului său, valabil până în 2024', explica Federaţia într-un comunicat difuzat la mai puţin o săptămână după eliminarea Mannschaft în prima fază a CM 2022.

'Fotbalul face parte din viaţa mea şi va continua să mă însoţească. A fost o onoare că am putut lucra pentru fotbalul german atât de mult timp. Astfel, eliberez drumul către noi direcţii', a precizat Bierhoff, citat în comunicatul DFB.

După o eliminare neaşteptată în primul tur al Cupei Mondiale 2018 din Rusia, când era deţinătoarea titlului, Germania a fost eliminată în aceeaşi etapă a competiţiei din Qatar, după o înfrângere în faţa Japoniei (1-2), o remiză cu Spania (1-1) şi o victorie cu Costa Rica (4-2).

În urma acestei noi dezamăgiri, preşedintele DFB, Bernd Neuendorf, a refuzat să le dea un cec în alb lui Oliver Bierhoff şi selecţionerului Hansi Flick, cerându-le o analiză a eşecurilor începând din 2018.

Bierhoff este astfel primul care plăteşte pentru această deziluzie. Germania, obişnuită în trecută cu fazele superioare ale marilor competiţii, rămâne astfel cu trei eşecuri răsunătoare, nereuşind să atingă de trei ori la rând sferturile de finală la un turneu major, o premieră în istoria sa.

Peste 18 luni, în vara lui 2024, Germania va găzdui Campionatul European, cu scopul de a recâştiga un loc în elita continentală. Oliver Bierhoff a făcut parte din staff-ul Germaniei începând din 2004, în diferite roluri, lucrând alături de Juergen Klinsmann (2004-2006), Joachim Loew (2006-2021) şi Hansi Flick (2021-2022), notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel