Google Maps, păcălit cu un cărucior roșu și 99 de telefoane. Cum să simulezi un ambuteiaj

Serviciul Google Maps poate fi păcălit cu niște telefoane aruncate într-un cărucior.

Cu ajutorul datelor oferite de Google Maps, șoferii pot evita rutele aglomerate când se întorc spre casă, de la serviciu. Însă, un videoclip de week-end-ul trecut a demonstrat cum serviciul poate fi păcălit cu niște telefoane aruncate într-un cărucior roșu.

În videoclipul postat de Simon Weckert, un artist berlinez care se concentrează pe examinarea valorii și impactului tehnologiei, un bărbat se plimbă pe străzile orașului cu un cărucior umplut cu 99 de smartphone-uri. Fiecare telefon inteligent avea pornită navigația oferită de aplicați Hărți.

Străzi goale, dar înroșite

Cu toții știm că atunci când o stradă se înroșește are loc un ambuteiaj, însă videoclipul arată cum străzile erau, de fapt, goale.

De obicei, Google determină unde sunt ambuteiajele preluând date anonime de la telefoanele care folosesc aplicația Hărți. În cazul în care un număr mare de dispozitive se mișcă încet, atunci Google consideră că traficul este blocat pe acel drum.

Google nu i-a dat încă de cap

Google a spus în glumă pentru The Verge că încă „nu a dat de cap" cum să clasifice traficul din cărucioarele de jucărie, însă compania este capabilă să distingă datele provenite de la mașini sau motociclete în mai multe țări.

Vezi ce s-a întâmplat în videoclipul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel