Giggle, rețea socială exclusiv pentru femei. De ce să NU o accesați și ce algoritm folosește

O nouă rețea de socializare numită Giggle se recomandă ca fiind o platformă exclusiv feminină.

O nouă rețea de socializare numită Giggle se recomandă ca fiind o platformă exclusiv feminină, conform The Verge. Pentru a se înregistra, utilizatoarele sunt nevoite să-și facă un selfie. În timp ce acest lucru nu sună prea invaziv, aplicația folosește un „software de verificare bio-metrică de gen" pentru a determina dacă respectiva persoană este femeie. Și mai rău decât atât, tehnologia nu funcționează în cazul transsexualilor.

Giggle este pentru toate fetele...

 (w670)

Giggle este pentru toate fetele", transmite compania pe site-ul propriu. După acest mesaj, se poate citi: „Din cauza software-ului de verificare de gen pe care Giggle îl folosește, fetele-trans vor întâmpina probleme cu verificarea".

Giggle, fondat de Sall Grover, o scriitoare australiană, presupune că studiază structura oaselor feței pentru a determina genul. Acest lucru ridică probleme multe, printre care și faptul că structura osoasă nu indică obligatoriu identitatea de gen a cuiva. Cu toate acestea, aplicația consideră că ipoteza este validă: „Este bio-știință, nu pseudo-știință precum frenologia".

Critici dure din partea transsexualilor

 (w670)

În ciuda scopului aplicației, aceasta a fost criticată dur de către comunitatea transsexuală din cauza discriminării.

Grover a răspuns criticilor și a transmis că a consultat transsexuali în timpul conceperii aplicației și a decis că cea mai importantă era sinceritatea despre limitările software-ului.

„Am lucrat cu femei transsexuale care au decis că cel mai bine este să fii sincer despre o hibă, pentru a nu exista vreo respingere dureroasă", a explicat ea.

Colectarea informațiilor personale

 (w670)

În caz că nu era destul de rea situația, Giggle poate colecta tone de informații personale, incluzând imagini cu oameni, locații, preferințe și date de căutare. Giggle poate mai apoi să împartă aceste informații cu terți, incluzând firme care oferă servicii de tip chat room.

Nu este clar de ce Giggle ar avea nevoie de atât de multe informații personale, din moment ce obiectivul este conectarea femeilor cu potențiale partenere de apartament sau de călătorii. Însă, într-o eră în care suntem tot mai supravegheați, o aplicație care utilizează identificare bio-metrică li care colectează multe informații ar trebui să îngrijoreze.

În urma articolului de pe The Verge, compania nu a oferit încă un drept la replică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel