Funcţionarea Kinect sau un nou sistem Big Brother

Microsoft dezvăluie tehnologia Kinect prin cererea de brevet.Vorbim despre un sistem care controlează comportamentul angajaţilor din companii. Astfel, acestora le sunt verificate computerele, apelurile telefonice şi comportamentul gestual. Kinect, cel mai vândut device Microsoft,  foloseşte o tehnologie care redă mişscările unui om, în timp real, cu ajutorul unor senzori de mişcare şi a unei camere video. În caz că un angajat nu are un comportament normal, va fi alertat departamentul de resurse umane.

Autor: Anca Murgoci

În romanul 1984, George Orwell vorbeşte pentru prima dată despre Big Brother. „Fratele cel Mare stă cu ochii pe tine” este un simbol al controlului excesiv, o metaforă a regimului poliţienesc şi a reducerii libertăţilor. Practic tehnologia Kinect va ajuta la monitorizarea permanentă a angajaţilor, la fel ca sistemul Big Brother.

Această tehnologie permite controlarea permanentă a indivizilor şi oferă informaţii atât de nivel personal, cât şi de nivel organizaţional. Scopul este acela de a eficientiza comportamentul în timpul serviciului. Astfel, se va analiza timpul în care un angajat va redacta un text, va naviga pe internet sau cât timp va dedica e-mailului. Datele enunţate pot fi de folos în creşterea randamentului unei persoane angajate. Cu toate acestea, controlul legat de conversaţiile care au loc în birou, gesturile sau hainele pe care le alege angajatul pentru o întâlnire de afaceri este considerat excesiv.

Microsoft susţine că sistemul de brevetare care foloseşte tehnologia Kinect aduce doar beneficii.Potrivit www.20minutos.es, angajaţii vor avea mai multă încredere în ei, vor avea o stare de spirit mai bună şi vor accepta mai uşor ceea ce departamentul de resurse umane alege pentru ei. Proiectul facilitează şi munca celor din departamentul resurselor umane atunci când vor evalua perfomanţele angajaţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel