Fructul pe care să îl mănânci dimineața. Beneficiile zmeurei la micul dejun

Zmeura
Zmeura

Un mod sănătos de a-ți începe ziua este o gustare cu zmeură sau un smoothie care să includă acest fruct cu numeroase beneficii pentru sănătate. 

Porţia zilnică de zmeură recomandată de nutriţionişti este de 150 de grame pe zi. O cură cu zmeură ajută la îndepărtarea riscului mai multor afecțiuni precum cele pulmonare, răceala, laringita, dar și unele forme de cancer, degenerescenţa maculară sau îmbătrânirea prematură.

În cazul unei cure cu zmeură, care se ţine de obicei 12-14 zile, e bine să se consume 100-150 de grame de fructe dimineaţa, pe stomacul gol, fără zahăr.

Zmeura, sursă naturală de vitamine și minerale

Zmeura poate face minuni pentru organism şi este o sursă prețioasă de antioxidanţi, fitonutrienţi şi fibre. Acest fruct conţine vitaminele C, B1, B2, E, iar dintre minerale, mangan, magneziu, potasiu, calciu, fier, zinc. Aşadar, dacă ştiţi că aveţi deficit de minerale, includeţi în dietă, cât mai des posibil, şi acest fruct. De asemenea, vitamina C din zmeură îmbunătăţeşte sistemul imunitar care ne va feri de boli.

Zmeura, recomandată celor care vor să slăbească

Datorită manganului, zmeura este recomandată celor care vor să slăbească. Acest mineral ajută la menţinerea la cote înalte a ratei metabolice. Fibrele din acest fruct menţin senzaţia de saţietate pentru mai mult timp şi astfel scade pofta de a mânca des.

Fibrele alimentare şi zaharurile complexe din aceste fructe ajută la normalizarea tranzitului intestinal, de aceea sunt recomandate în caz de constipaţie.

Zmeura, elixir de tinerețe

Datorită cantităţilor mari de antioxidanţi, zmeura ne ajută să ne menţinem celulele tinere cât mai mult timp şi previne apariţia unor forme de cancer tocmai pentru că apără celulele de atacurile radicalilor liberi. 

Luteina din zmeură ajută la îmbunătăţirea acuităţii vizuale şi previne apariţia cataractei, o afecţiune gravă care poate duce la pierderea vederii.

Zmeura, antiinflamator natural

Datorită calităţilor sale antiinflamatorii, zmeura este recomandată persoanelor care au afecţiuni reumatismale. Dar, poate fi, la fel de bine, consumată preventiv.

Zmeura ajută şi la îmbunătăţirea stării psihice, de aceea este recomandată și persoanelor predispuse la stări depresive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel