„Fotbal infinit“, comedia lui Corneliu Porumboiu, prezentată în premieră mondială la Berlin

Festivalul Internațional de Film de la Berlin prezintă astăzi „Fotbal infinit", în regia lui Corneliu Porumboiu, un film care are curajul de a lansa întrebări în legătură cu regulile fotbalului. 

Filmul pornește de la ideile unui personaj neaoș, un funcționar vasluian. Vasluianul începe să-și pună întrebări în legătură cu „sportul rege": de ce este terenul dreptunghiular? Să aibă voie jucătorii să alerge pe tot terenul? Există vreun raport între fotbal şi viaţă?

„Fotbal infinit", în regia lui Corneliu Porumboiu este prezentat în cadrul secțiunii „Forum". Regizorul își va juca propriul rol alături de Laurențiu Ginghină, personajul principal al producției.

„Tatăl meu a fost jucător de fotbal şi mai apoi a devenit arbitru internaţional, iar eu, la rândul meu, am făcut fotbal în adolescenţă, gândindu-mă că pot deveni profesionist. Pentru mine, să schimbi regulile jocului părea un soi de erezie. În acelaşi timp, m-a intrigat timpul îndelungat şi tenacitatea pe care Laurenţiu o investeşte încercând să schimbe fotbalul”, a declarat Corneliu Porumboiu.

A crezut că e o glumă

„Mă cunosc cu Corneliu din copilărie. Dar în toamna anului 2016, când m-a întrebat dacă sunt de acord să fiu implicat într-un film despre modificarea jocului de fotbal, am crezut că este o glumă. Apoi mă aşteptam ca proiectul să fie amânat sau anulat. Până la urmă a ieşit un film deopotrivă despre fotbal cât şi despre libertate”, a dezvăluit Laurențiu Ginghină, protagonistul filmului.

Van Basten, invitat la filmul lui Porumboiu

Festivalul de la Berlin se desfășoară în perioada 15-25 februarie 2018.

La „Fotbal infinit" a fost invitat şi fostul mare fotbalist Marco van Basten, actual director tehnic la FIFA, care militează pentru schimbarea regulilor din fotbal, printre care: renunţarea la cartonaşele galbene, loviturile de departajare şi la regula offside-ului. 

Filmul „Fotbal infinit” va putea fi văzut în cinematografele din România începând cu 9 martie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel