Fota lui Băsescu, pe dos

Foto captură video YouTube
Foto captură video YouTube

Nu doar Flota i-a creat probleme de imagine lui Traian Băsescu, ci și Fota. Pe cât de servil, pe atât de limitat intelectual, Iulian Fota a fost utilizat în postul de consilier pentru securitate națională, în vremea când principala amenințare a securității lui Băsescu era considerată presa.

Post în care trebuia să mai și vorbească, nu doar să asculte ordinele. Cum se descurca în engleză, cu partenerii noștri strategici, video vedeți AICI.

Cât privește capacitatea de analiză a conferențiarului de la Academia de Informații, iată o mostră, postată pe pagina sa de Facebook: "Nu stiu ce punea la cale generalul iranian, ceva anti-american oricum dar ma tem ca s-a deschis o cutie a Pandorei. Demnitari au si americanii. Cât de departe se va merge?".

Oricum, "oricum" se poate pune între virgule, dar nu asta ne interesează, ci viziunea strategică a consilierului prezidențial. Practic, un președinte consiliat de iulian Fota are parte de întrebări, nu de răspunsuri. Băsescu, ca și în timpul mandatului, se descurcă și arată că își poate consilia, la nevoie, consilierul.

"Ca Iranul să lovească SUA, e foarte greu, spune Băsescu. Dar ar putea să-i dea prin cap nevoia de a-şi arăta capabilităţile militare, încercând să lovească un aliat al SUA. În ceea ce ne priveşte, nu există dubii că România e aliat al SUA", concluzionează fostul președinte. "Europenii se amăgesc cu acordul nuclear (...) Iranul este un dușman de nereconciliat și trebuie tratat ca atare, trebuie să ne revenim și să ne alăturăm punctului de vedere american", explică pe înțelesul tuturor, până și al lui Fota, fostul președinte.


De altfel, aceasta nu e doar o poziție a lui Traian Băsescu. Mulți analiști din străinătate sau din țară sunt de aceeași părere. Bogdan Chirieac, cunoscut pentru adversitatea față de Băsescu, scrie negru pe alb: "România trebuie să meargă neabătut alături de Washington. Măcar acolo există o singură decizie - chiar dacă în Congres democrații nu au aplaudat inițiativa Pentagonului- dar situația este oricum mult mai bună decât la Bruxelles, unde nu există nicio decizie".


Ce a înțeles Fota, de la televizor, că prea multe informații nu pare să aibă din studiile sale de securitate? Că Bogdan Chirieac e anti-american, fiindcă vorbește despre riscurile ripostei iraniene. E, totuși, hazardat să scrii că Bogdan Chirieac e anti-american, tocmai când are aceeași părere cu a șefului tău, Traian Băsescu.


Nu cred că Fota vrea să-l facă de râs pe Băsescu, așa cum a reușit în timpul mandatului (vezi video-ul din nou, că e amuzant). Pur și simplu, atâta îl duce capul.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel