Filmul „Octav“ va avea premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Montreal

Alessia Tofan şi Marcel Iureş. Foto Adi Marineci
Alessia Tofan şi Marcel Iureş. Foto Adi Marineci

Filmul „Octav”, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, a fost selecţionat în cadrul prestigiosului Festival Internaţional de Film de la Montreal, la secţiunea Focus on World Cinema ce va avea loc în perioada 24 august – 4 septembrie, în Canada. Premiera mondială a filmului va avea loc în data de 3 septembrie, de la ora 21.00, la Cinema du Parc. 

Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureş), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorinţa de a-l vinde. Ajuns aici, după o absenţă de zeci de ani, o fetiţă ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-şi redescopere bucuria de a trăi. Pelicula „Octav” transpune o serie de imagini calde şi poetice despre România şi reprezintă o nouă modalitate de promovare a cinematografiei româneşti în mediul cinematografic internaţional.

Secţiunea FOC - Focus on World Cinema (America, Europa, Asia, Africa, Oceania) reflectă vocaţia internaţională a festivalului.

Scopul Festivalului Internaţional de Film de la Montreal, care se află acum la cea de-a 41 ediţie, este de a încuraja diversitatea culturală, înţelegerea între naţiuni şi cinematografia pe toate continentele, prin stimularea dezvoltării calitative a cinematografiei.

(w670)

Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc în Octav. Foto Adi Marineci


Festivalul promovează creaţii cinematografice şi lucrări inovatoare, pentru a descoperi talentele noi, devenind în timp un spaţiu comun de dezbatere între profesioniştii din sfera filmului din întreaga lume.

Serge Ioan Celebidachi a absolvit cu titlul Bachelor of Arts, specializarea Teatru şi Dramă în cadrul Universităţii din Indiana (Bloomington, IN) şi diploma de Masterat, specializarea Film , în cadrul London International Film School (UK).

Lung-metrajul „Octav” este o coproducţie România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrinceanu Celebidachi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel