Urmărește emisiunea live


Fani ai francizei 'The Witcher' luptă cu 'forţe oculte' într-un castel din Polonia

Pe măsură ce nerăbdarea devine tot mai mare înainte ca gigantul industriei de streaming, platforma Netflix, să lanseze serialul 'The Witcher' spre sfârşitul acestui an, numeroşi fani ai seriei literare şi ai jocurilor video omonime s-au reunit într-un castel din Polonia, ţara natală a autorului acelor cărţi, pentru a participa la un joc de roluri organizat în format live-action, informează Reuters vineri.

Aventurile lui Gerald of Rivia, un vrăjitor cu puteri supranaturale care vânează şi ucide monştri şi morţi-vii, au stat la baza unei serii de cărţi scrise de Andrzej Sapkowski în anii 1990 şi care au cucerit milioane de fani din lumea întreagă. Cărţile din seria 'The Witcher' au stat apoi la baza unei trilogii de jocuri video de mare succes şi premiate de industria de profil. Fani polonezi şi din alte ţări ai acestor jocuri video participă la evenimentele din seria 'Witcher School' organizate în castele din sud-vestul Poloniei încă din 2015, pentru a se distra jucând rolurile unor vrăjitori-stagiari.

Astfel de jocuri de roluri sunt create de zeci de organizatori, inclusiv scenarişti, designeri de costume, artişti make-up şi experţi în lupte cu săbii şi în fierărie. 'Pentru trei zile, pur şi simplu uiţi complet cine eşti în viaţa ta şi laşi totul în urmă, devii literalmente altcineva', a declarat Fuoco Maria Balduzzi, o cineastă italiană şi pasionată de această serie de jocuri video.

În acest joc, utilizatorii îşi creează propriile personaje, care învaţă să alunge creaturi şi spirite malefice folosind săbii şi vrăji, timp de patru zile, pe durata cărora rămân complet costumaţi. Fuoco Maria Balduzzi, care a venit de la Londra pentru a participa la acest joc, interpretează atât personaje masculine cât şi feminine atunci când accesează jocul video. De această dată, ea a ales rolul unui tânăr nobil, trimis de familia lui la această şcoală pentru a învăţa să devină vrăjitor.

Organizatorul proiectului 'Witcher School', Piotr Kucharski, spune că intriga din jocuri este plasată cu 200 de ani mai devreme decât evenimentele relatate în cărţile scrise de Andrzej Sapkowski şi este prezentată pe episoade, utilizatorii revenind adeseori în joc pentru a-şi dezvolta personajele şi pentru a afla modul în care evoluează poveştile lor. Vorbind despre apropiata lansare a noului serial TV produs de Netflix, Fuoco Maria Balduzzi s-a declarat încântată, curioasă şi dornică să îl vizioneze. 'Ştiu cu siguranţă că va fi un serial interesant', a adăugat ea. Serialul 'The Witcher', cu actorul britanic Henry Cavill în rolul principal, va avea premiera pe platforma de streaming Netflix înainte de sfârşitul acestui an, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel