Facebook ar fi autorizat postările care cer moartea lui Vladimir Putin, inclusiv în România. Reacția Rusiei

Facebook ar fi autorizat postările care cer moartea lui Vladimir Putin, inclusiv în România. Reacția Rusiei / Foto: Pixabay
Facebook ar fi autorizat postările care cer moartea lui Vladimir Putin, inclusiv în România. Reacția Rusiei / Foto: Pixabay

Facebook ar fi autorizat postările care cer moartea invadatorilor ruşi și a lui Vladimir Putin. Parchetul General al Rusiei cere instanței să recunoască Meta ca organizație extremistă.

Platformele Meta vor permite temporar utilizatorilor Facebook și Instagram din unele țări să permită violență împotriva rușilor și soldaților ruși în contextul invaziei Ucrainei, potrivit e-mailurilor interne văzute de Reuters.

Compania ar permite, de asemenea, temporar, unele postări care încurajează la moartea președintelui rus Vladimir Putin sau președintelui din Belarus Alexander Lukașenko, potrivit e-mailurilor interne adresate moderatorilor săi de conținut.

”Ca urmare a invaziei ruse a Ucrainei, am permis temporar forme de exprimare politică care ar încălca în mod normal regulile noastre, cum ar fi discursul violent precum „moarte invadatorilor ruși”. Cu toate acestea nu vom permite în continuare apelurile credibile la violență împotriva civililor ruși”, ar fi declarat un purtător de cuvânt al Meta, într-un comunicat privind modificarea recentă a regulilor companiei privind violența și incitarea la ură.

E-mailurile spun că apelurile la violență împotriva rușilor sunt permise atunci când postarea vorbește în mod clar despre invazia Ucrainei. Apelurile la violență împotriva soldaților ruși au fost permise deoarece aceasta au fost folosiți ca intermediari pentru armata rusă și au spus că nu se va aplica prizonierilor de război.

Apelurile pentru moartea liderilor vor fi permise cu excepția cazului în care conțin alte ținte sau nu au doi indicatori de credibilitate, cum ar fi locația sau metoda, s-ar mai arăta în e-mailul respectiv. Modificările temporare ale politicii privind apelurile la violență împotriva soldaților ruși se aplică în Armenia, Azerbaidjan, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ucraina.

Rusia, reacție. Cere ca Meta să fie recunoscută ca organizație extremistă

Parchetul General al Federației Ruse a trimis o cerere în instanță pentru recunoașterea Meta Platforms Inc. ca organizație extremistă, scrie Interfax.

„În conformitate cu Legea federală „Cu privire la combaterea activităților extremiste”, Parchetul General al Federației Ruse a depus o petiție la tribunal pentru a recunoaște Meta Platforms Inc. ca organizație extremistă și a interzice activitățile sale pe teritoriul Federației Ruse, „, a declarat vineri Parchetul General al Federației Ruse.

În plus, autoritatea de supraveghere din Rusia a mai anunțat că: „În legătură cu prezența semnelor de infracțiuni prevăzute de partea 2 a articolului 205.2 din Codul penal al Federației Ruse (propaganda terorismului) și paragraful „a” din partea 2 a articolului 282. din Codul Penal al Federației Ruse (incitarea la ură și dușmănie cu amenințarea la violență)” în Comitetul de Investigații al Federației Ruse a trimis materiale pentru a rezolva problema urmăririi penale.

Totodată, Procuratura Generală a Rusiei a transmis o cerere către Roskomnadzor să restricționeze accesul la Instagram în legătură cu distribuirea de materiale informative care conțin apeluri la acte violente împotriva rușilor, inclusiv a personalului militar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel