Experți: Infractorii dau lovituri cibernetice cu numele de Zoom sau Skype

Infractorii cibernetici se folosesc de numele aplicațiilor celebre pentru a da lovituri în mediul online.

Infractorii cibernetici se folosesc de numele aplicațiilor celebre pentru a da lovituri în mediul online, se arată într-un comunicat Kaspersky.

„Odată cu extinderea fenomenului distanțării sociale, experții Kaspersky au investigat peisajul amenințărilor îndreptate împotriva aplicațiilor de interacțiune socială, pentru a se asigura că utilizatorii sunt în siguranță și experiența lor de comunicare este una plăcută. Analiza rezultată a detectat aproximativ 1.300 de fișiere care au nume similare aplicațiilor proeminente precum Zoom, Webex și Slack. Aplicațiile de interacțiune socială oferă în prezent modalități simple prin care oamenii se pot conecta – în format video, audio sau text, atunci când nu au la dispoziție alte mijloace de comunicare. În aceste condiții, atacatorii cibernetici nu ezită să folosească această oportunitate și să distribuie malware sub acoperirea aplicațiilor populare", a transmis compania.

Studiul Kaspersky

 (w670)

Câte fișiere dăunătore sunt distribuite sub numele aplicațiilor renumite

Au fost analizate 1.300 de fișiere, printre care au fost descoperite 200 de amenințări cibernetice. Cele mai comune au fost cele două grupări de adware: DealPly și DownloadSponsor. Aceste grupări sunt fișiere de instalare care afișează reclame nedorite. „Deși adware-ul nu este un tip nociv de software, acesta poate totuși crea probleme de confidențialitate", transmite Kaspersky.

Cel mai exploatat nume de aplicație, în încercările infractorilor de a da lovituri, este Skype. Kaspersky a găsit 120.000 de fișiere diferite și suspecte care se folosesc de numele aplicației Microsoft.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel