EMIL BOC aruncă bomba: Ce spune despre FUZIUNEA PNL-PDL

În contextul în care liderii PNL și PDL fac tot posibilul pentru ca fuziunea celor două formațiuni să se finalizeze cât mai repede, Emil Boc este de părere că viitorul congres de fuziune dintre PDL și PNL ar trebui să aibă loc abia după alegeri, în 2015, nu luna aceasta.

Emil Boc a opinat că atât PDL, cât și PNL ar trebui să se concentreze pe formarea unei alianțe în vederea alegerilor prezidențiale de la sfârșitul acestui an, urmând ca până anul viitor să își regăsească, împreună, o nouă identitate.

"Va fi o alianță electorală între PDL și PNL, în perspectiva alegerilor prezidențiale, după care cred că rămâne timp în 2015 să discutăm despre modalitatea în care se va face fuziunea, cu privire la nume și alte detalii. Dacă suntem realiști, anul acesta ar trebui să ne concentrăm pe ceea ce înseamnă alianță și câștigarea alegerilor prezidențiale și chestiunea numelui să fie lăsată pe anul viitor", a declarat edilul din Cluj-Napoca, potrivit Agerpres.

Fostul premier a transmis în repetate rânduri că își dorește ca PDL să nu își piardă identitatea, deoarece are un "blazon de apărat", și că ar trebui ca cele două partide să se regăseacă într-o formulă cu totul nouă, care să le reprezinte în egală măsură.

El a precizat că unificarea celor două partide ar putea fi făcută prin absorbție, variantă care, speră democrat-liberalul, nu se va întâmpla, sau poate fi o fuziune care să ducă la crearea unui nou partid.

Un alt motiv pentru care Emil Boc susține că ar fi normal ca ideea fuziunii să fie lăsată deoparte până anul viitor este cel de natură juridică, deoarece, până la momentul alegerilor prezidențiale din toamnă, nu mai ar mai fi suficient timp pentru îndeplinirea procedurilor legale.

Vezi și: Blaga anunță scorul PNL-PDL la prezidențiale, turul I

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel