Diferența dintre meditație și mindfulness

foto: Freepik
foto: Freepik

Știai că practica de meditație și cea de mindfulness nu e una și aceeași?

Diferența dintre meditație și mindfulness constă în modul în care sunt practicate, dar nu numai, scrie positivepsychology.com:

Meditația

Meditația este o practică care implică concentrarea și liniștirea minții. Scopul principal al meditației este de a atinge o stare de conștiență superioară sau de a dobândi o anumită înțelepciune spirituală. Meditația poate implica concentrarea pe un obiect, o imagine, un sunet sau un concept, și deseori presupune eliminarea gândurilor și preocupărilor cotidiene. Există diverse forme de meditație, inclusiv meditația transcendentală, meditația Zen și meditația Vipassana, fiecare cu propriile tehnici și scopuri.

Mindfulness

Mindfulness este o practică care se concentrează pe conștientizarea prezentului, fără judecată. Scopul principal al mindfulness este de a fi în totalitate prezent și conștient de experiențele și senzațiile din momentul prezent. Mindfulness se concentrează pe observarea gândurilor, senzațiilor, emoțiilor și mediului fără a le evalua sau judeca. Este o practică folosită pentru a reduce stresul, anxietatea și a îmbunătăți starea generală de bine.

În esență, meditația poate fi o tehnică specifică care vizează atingerea unui scop spiritual sau de înțelepciune, în timp ce mindfulness este o practică de conștientizare a prezentului și de gestionare a stresului. Cu toate acestea, cele două pot fi interconectate și pot face parte dintr-o abordare holistică a îmbunătățirii sănătății mentale și a bunăstării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel