Dietele minune de slăbit pot fi foarte periculoase

obezitate
obezitate

Atunci când vrei să ai o siluetă de invidiat, cel mai adesea optezi pentru o dietă care promite că în cateva zile sau săptămâni vei arăta ca modelele din reviste. Aceasta nu este cea mai bună soluţie de pierdere în greutate şi îţi vei periclita sănătatea. Şansele de a menţine o greutate corporală normală pe viitor vor scadea. Pentru a nu reveni la fel de rapid la greutatea anterioară, îţi recomandăm să îţi schimbi regimul alimentar treptat şi să faci mult sport.

Autor: Anca Murgoci

obezitatePersoanele obeze care ţin regimuri drastice pierd din masa musculară în loc să piardă din  grăsimea corporală. Trebuie să aveţi grijă cu dietele minune care oferă siluete de invidiat în câteva zile. Ele promit într-un timp foarte scurt mari pierderi în greutate. De fapt, ceea ce se pierde este masă musculară. Această avertizare vine din partea medicului Gema Frühbeck, de la Metabolic Research Laboratory at the University Clinic din Navarra. Experta spune că pentru a se măsura excesul de grăsime se utilizează  Indicele de Masă Corporală (IMC). Acesta este un indicator al masei corporale bazat pe raportul dintre înălţine şi greutate.

Dietele minune pot fi mai periculoase decât obezitatea în sine.

Potrivit BBC Mundo, din punct de vedere medical, dietele minune pot fi mai periculoase decât obezitatea în sine. Indexul de grăsime, ţinând cont de constituţia fizică şi de sex, trebuie să fie la bărbaţi între 10% şi 20%, iar la femei între 20% şi 30%. Dacă nivelul de grăsime ajunge la 25%, respectiv 35%, vorbim despre obezitate.

"Atunci când reducem greutatea globală, creşte proporţional cantitatea de ţesut adipos care afectează pancreasul, rinichii şi ficatul", explică expertul în nutriţie.

La nivel european, obezitatea, atât la femei, cât şi la bărbaţi s-a triplat în ultimii ani. Potrivit unui sondaj publicat de Comisia de Statistică a Uniunii Europene, Eurostat, europenii se situează la acelaşi nivel al obezităţii cu americanii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel