Dieta anti-îmbătrânire ţinută de Ana Aslan. Menajera ei a dezvăluit totul: Când îi era foame zicea ”Dă-mi o bomboană”

Ana Aslan / Foto: Wiki Commons
Ana Aslan / Foto: Wiki Commons

Probabil eşti curios să afli ce mânca femeia care a descoperit elixirul tinereţii, Ana Aslan, una dintre figurile extraordinare ale României. Ioana Preda, menajera ei, a dezvăluit totul: nu-i lipsea carnea de vită din farfurie şi era capabilă să înlocuiască un prânz cu o bomboană. Întotdeauna îşi purta bijuteriile atunci când se aşeza la masă, chiar şi la micul dejun.

Ana Aslan, un nume care a fascinat mii de oameni din întreaga lume, un doctor care a inventat leacul pentru tinerețea veșnică și care a trăit aproape 92 de ani. Secretul longevităţii era şi în disciplina meselor de peste zi, dar şi atenţia deosebită pentru calitatea alimentelor.

Tabieturile unei mari doamne

Ana Aslan avea tabieturile ei. Era învățată să mănânce corect, la ore fixe, sănătos şi niciodată pe grabă. Medic fiind, a adus această bună cuviință a hrănirii și în cazul pacienților săi pe care îi sfătuia să ţină o dietă echilibrată şi să nu sară niciodată peste mese. Totul trebuia să fie cât mai natural şi recomanda categoric evitarea alimentele din conservă. Alimentația era menită să aducă în mod natural ceea ce are nevoie organismul. Fără substanțe inutile, nimic artificial şi foarte rar carne congelată. Multe legume, multe fructe și, bineînțeles, multă mișcare - asta recomanda savanta. Dezvăluirile vin chiar de la Ioana Preda, care i-a fost menajeră vreme de mai bine de zece ani şi-i cunoştea toate secretele.

Când îi era foame zicea "Dă-mi o bomboană!"

Ana Aslan era foarte atentă la siluetă. ”Carnea de vită era nelipsită. Se îngrijea foarte mult, nu se sătura niciodată, când îi era foame zicea: ”Dă-mi o bomboană!”.Ținea la siluetă. O bomboană, atâta lua și gata”, povestește Ioana Preda. ”Știa să mănânce bine, îi plăcea să meargă la marile restaurante, să comande mâncăruri de calitate, dar în același timp știa să și gătească. E adevărat că avea bucătarul ei, dar avea preparate pe care le făcea singură. Întotdeauna lua masa la 1:30 îmbrăcată, chiar dacă era singură la masă, cu o ținută frumoasă, cu bijuterii, respecta acest ritual”, adaugă ea.

La capitolul carne, avea un fel de clasificare: carnea de vacă, peștele, pasărea, miel/oaie, porc. Dar porcul nu prea îl recomandă. Apoi recomandă ficatul, limba, în general carne de la animalele care se hrănesc, la rândul lor, mai curat. Le prefera rasol sau, câteodată, făcute la cuptor.

Ana Aslan s-a născut la Brăila în 1897 şi s-a stins din viaţă în 1988. A urmat cursurile Facultăţii de Medicină din Bucureşti, iar începând cu 1952 a devenit director al Institutului de Geriatrie, fiind unul dintre pionierii gerontologiei medicale mondiale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel