Descoperă mesajul ascuns al viselor. Cum să le interpretezi

Visele oglindesc modul în care ne vedem drumul prin viață, opinia pe care o avem cu privire la sensul vieții și la noi înșine, la abilitățile și la valorile noastre, scrie Curajul face diferența. Persoanele care au curaj în a lua problemele vieții "în piept" nu visează sau visează foarte rar. Mergând mai departe, persoanele care nu au suficientă încredere în ele însele, care amână sau evită rezolvarea problemelor vor visa des, intens și vor avea multe coșmaruri.

 Visele apar pentru a ne confrunta cu problemele nerezolvate din timpul zilei, pentru a ne cere o soluție sau a ne inspira una, dar pe de altă parte ele sunt semnul că nu ne simțim capabili să ne rezolvăm problemele de unii singuri. În același timp, personalitatea și stilul nostru de viață sunt extrem de bine evidențiate în vise, dar prea subtil uneori.

 Dacă veți merge la un psihoterapeut și veți lucra cu propriile vise , acesta vă va putea ghida către scopurile inconștiente pe care le aveți în realitate (fiecare din noi are un scop de care este mai mult sau mai puțin conștient, scop ce a fost stabilit în primii 5 ani de viață) și vă va putea ajuta să le atingeți prin modalități benefice și eficiente.

Ce spun visele?

 Visele scurte indică faptul că problemele de zi cu zi ale persoanei care visează pot fi rezolvate printr-o scurtătură sau soluție simplă.

 Visele lungi și complicate apar la persoanele care au nevoie de un exces de siguranță sau la cele care iau în considerare mai multe soluții ocolitoare la o problemă. Astfel de vise indică de obicei ezitarea și dorința de a evita implementarea soluției, din teama de a eșua.

Visele repetitive/recurente. Un vis repetitiv reprezintă o soluție repetitivă la o problemă repetitivă. Cel mai indicat este să încercăm să găsim variante noi de a soluționa acele aspecte ale vieții nesatisfăcătoare, evitând același răspuns care nu pare să rezolve mai nimic, de fapt.

 Ceea ce este foarte important în primul rând e să observăm sentimentul sau emoția care ne domina visul. E un sentiment pozitiv, de bucurie sau unul negativ? Ceea ce simțim în vis are legătură directă cu viața diurna, fiind oglinda registrului nostru emoțional din acea perioadă și ne semnalează practic natura problemei: nesiguranța, lipsa de încredere, dorința, anxietate cu privire la o problemă curentă.

 Cum ne mișcăm în vis, ce facem efectiv? Suntem activi, luăm inițiativa sau suntem un factor pasiv, care se lasă condus de ceilalți și care lasă lucrurile să curgă de la sine, neintervenind? Intrăm în conflict cu alte părți, intrăm în competiție? Analizând aceste aspecte, putem obține un portret al nostru și al modului în care tindem să ne atingem scopurile. Cu o privire critică putem înțelege unde greșim și care ar fi soluțiile alternative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel