Democrație de Big Brother

După atentatul de la Paris și după ce am fost asigurați că în România totul e bine și nu se impune creșterea nivelului de alertă teroristă, domnii de la instituțiile astea speciale au sărit repede să repună pe tapet niște legi promovate fără un succes deplin!

E vorba de "Big Brother", picata de CCR si care ar fi permis stocarea datelor de identificare si localizare in spatiu si timp a utilizatorilor de comnunicatii electronice si telefonice dar si de Legea securitatii cibernetice care le-ar fi oferit serviciilor acces fara mandat la datele stocate. Unii nu s-au sfiit sa ne indemne sa alegem intre drepturi cetatenesti si nevoia de securitate , ma refer acum la personajul cu numele de cod MRU!Mai explicit nici ca se putea si m-am intrebat atunci daca acel oribil atentat din Franta este un motiv serios sau doar un pretext ?

Despre teroristii francezi se stiau multe lucruri ,erau chiar pe o lista neagra a americanilor si dupa carnagiul din redactia Charile Hebdo a plouat cu date despre acestia ,semn ca nu lipsa de informatie a stat la baza intamplarii,lipsa de actiune este cazuza !
E util de constatat ca daca ai informatie si nu ai actiune ,atunci responsabili pentru lipsa de masuri sunt niste factori de decizie de la varful unor institutii .De regula acestia sunt politicieni sau numiti politic.

Precizarea facuta de seful SRI,domnul Maior ,care ne spune ca la noi s-au dejucat o serie de atentate imi arata ca daca asa stau lucrurile inseamna ca au putut sa le impiedice fara sa ne restranga drepturile si atunci de ce mai au nevoie pe repede inainte de asa ceva?

Ma intreb daca nu cumva faceau ilegal astfel de lucruri si au dorit o acoperire cu text de lege?
Pot specula,pot presupune dar nu pot verifica!Nici comisiile parlamentare de control nu pot verifica!Nu exista parghii din simplul motiv ca verificarea ar insemna sa permiti unor specialisti de top si de buna credinta din afara serviciilor,acces in sistemele alea,ceea este in mod evident imposibil si nereglermentat din punct de vedere legal .La comisii lururile pot sta eventual ca la biserica...Adica,atunci cand pun intebari parlamentarii se crucesc reprezentantii SRI sau SIE iar cand raspund acestia se crucesc parlamentarii nostri .Mai in gluma,mai in serios,acolo e pe baza de intrebari si raspunsuri iar raspunsurile nu pot fi verificate,nu poti sti daca ai fost informat corect sau mintit eventual prin omisiune pentru ca ar insemna sa sti tot atat de mult cat stiu ei iar asta ar insemna sa fi de-al lor!

Ce incearca unii sa ne construiasca de fapt?Un sistem pentru siguranta noastra sau o structura oculta care va conduce de fapt Romania pe baza accesului la toate datele inclusiv cele fara relevanta penala si cele ce tin de viata personala a cetatenilor?

Aceste servicii au prin lege dreptul de a desfasura activitati economice sub acoperire.Asta inseamna ca au firme care intra in concurenta cu celelelate.Cine garanteaza ca anumite informatii adunate cu ocazia stocarii tuturor datelor nu pot fi oferite unor societati sub acoperire care in acest fel pot elimina din piata companii comericale ce se comporta corect dar carora le-au fost aflate planurile de afaceri,ideile si intentiile?Cine garanteaza ca acest gen de informatii nu vor fi traficate contra cost de catre indivizi scapati de sub control si imposibil de depistat si pedepsit cata vreme noi nu stim ca aceste lucruri s-au intamplat iar serviciile nu au interesul sa ne spuna ca au avut loc pentru a nu-si vedea contestate legile propuse?

Cine garanteaza ca informatiile ce tin de viata privata a unor persoane cu functii de deiczie nu vor fi folosite pentru santajarea acestora prin actiuni abuzive ce nu vor putea fi doverdite tocmai pentru ca nimeni nu poate controla acest sistem ce se creaza daca ei obin tot ceea ce cer?

Tacerea si pasivitatea societatii civile imi sugereaza o complicitate ce ma poate face sa cred ca aceste structuri sunt mai degraba "in civil" decat civile.Acelasi lucru imi sugereaza si comportamenul alesilor natiei pe sub nasul carora trec in unanimitate astfel de mizerii.
Poate ca tacerea multora explica si de ce in Romania a existat cel mai dur regim comunist din Europa de Est si imi aduc aminte de acea zicala "capul plecat sabia nu-l taie".Se pare ca pentru multi concetateni de-ai nostri asta e de fapt un principiu de viata iar baietii aia cu apucaturi de securisti ceausisti profita din plin de acest aspect!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel