De ce Vaticanul vrea să dea în judecată compania Benetton

Reacţiile la adresa noii campanii publicitare lansate de Benetton se multiplică.  Vaticanul a anunţat că va acţiona în instanţă pentru interzicerea difuzării clipului în care apare Papa Benedict al XVI-lea sărutându-se cu imamul egiptean sunit Ahmed el Tayyeb, scrie Le Monde. Imaginea a fost prelucrată în photoshop și face parte din campania retailerului United Colours of Benetton (UCB), numită "Unhate" (Să nu urâm).

Autor: Alexandra Dumitru

Campania publicitară, recent lansată a fost catalogată manipulatoare şi total inadecvată de clericii catolici:”un exemplu al lipsei de respect faţă de Papă, o afensă la adresa creştinătăţii şi o violare clară a demnităţii umane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi. În plus, un banner ce ilustra sărutul trucat al Papei, amplasat în apropierea Sfântului Scaun a fost îndepărtat joi dimineaţa, potrivit Reuters.

Din partea politicienilor francezi, ministrul culturii Frédéric Mitterrand nu s-a arătat impresionat în mod neplăcut de montajul video, ci l-a considerat mai degrabă o formă de publicitate ”ironică”. Pe de altă parte, reprezentanţii Casei Albe şi-au exprimat dezacordul privind spotul ”Unhated”, însă fără a prevede acţionarea în justiţie. ”Casa Albă duce o politică de inacceptare a utilizării imaginii preşedintelui în scopuri comerciale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Eric Schultz.

Citeşte şi : Liderii mondiali, în imagini aşa cum nu i-ați mai văzut – GALERIE FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel