Dacă o supă sau o tocaniţă au devenit prea grase, trebuie doar să adăugați câteva cuburi de gheață în cratiță și să amestecați cu ajutorul unei linguri. Veți vedea cum grăsimea este absorbită de cuburile de gheaţă. Scoateți-le din mâncare înainte să se topească.
Dacă prăjiţi carnea, cartofii sau orice altceva, puneţi-le pe un şerveţel de hârtie în momentul în care le scoateţi din ulei. În acest fel, şerveţelul ca absorbi toată grăsimea, iar preparatul vostru nu va fi unul greţos.
VEZI ŞI Mămăligă pripită, reţeta autentică a bunicii de la ţară
Așteptați ca mâncarea să se răcească înainte să introduceţi caserola ( sau orice alt recipient) în frigider.
Frunzele de salată au capacitatea de a absorbi grăsimea. Dacă un preparat a devenit prea gras, puneţi câteva frunze de salată în caserolă. Acestea vor absorbi grăsimea.
De asemenea, puteţi adăuga o lingură de oţet în ulei.
VEZI ŞI Ardei umpluţi ca la mama acasă. Cea mai uşoară reţetă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News