Ardei umpluţi ca la mama acasă. Cea mai uşoară reţetă

Loredana Brumă / 16 oct 2019 / 17:04 Salveaza PDF Comentarii

Ardeii umpluţi sunt pe placul tuturor, mai ales dacă sunt gătiţi ca la mama acasă. Vă prezentăm o reţetă delicioasă şi foarte uşoară. 

Ingrediente

 

12 ardei graşi

1,5 kilograme de carne tocată

2 cepe

250 de grame de orez

Un ou

5 roşii

Sare

Piper

Mărar

Bulion

Ulei

VEZI ŞI Plăcintă cu mere, reţetă simplă şi gustoasă. Secretul pe care nimeni nu ţi l-a spus

 

Mod de preparare

 

Spălăm ardeii, după care îi tăiem la capete şi îi curăţăm. Îi punem pe un prosop curat ca să se scurgă de apă. 

Separat, facem prăjeala. Curăţăm şi tocăm mărunt ceapa, după care o punem într-o tigaie cu ulei încins. Acoperim cu un capac. Când este aproape gata, adăugăm bulionul şi amestecăm. Mai lăsăm 2 minute şi o luăm de pe foc.

VEZI ŞI Ardei iute în oţet. Reţetă fără fierbere

 

Preparăm compoziţia: Punem carnea tocată într-un vas, adăugăm oul, orezul, sare, piper şi mărar. Adăugăm şi prăjeala făcută anterior. Amestecăm bine, apoi începe să umplem ardeii. Folosim roşiile pentru a pune căpăcele ardeilor.

Îi punem într-o oală, adăugăm apă şi punem o farfurie peste ei. Îi lăsăm să fiarbă la foc potrivit. 

VEZI ŞI Prăjitura foi, reţeta simplă şi gustoasă

 

Pot fi serviţi cu smântână sau simpli.

Poftă bună!

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24