Mămăligă pripită, reţeta autentică a bunicii de la ţară

Ana Vasilescu / 16 oct 2019 / 18:53 Salveaza PDF Comentarii

Mămăliga pripită ne duce cu gândul la vacanţele petrecute la ţară. Vă prezentăm o reţetă clasică, aşa cum o făcea bunica.

Ingrediente

 

O cană jumate de mălai

Jumătate de litru de lapte nefiert

Sare

VEZI ŞI Ardei umpluţi ca la mama acasă. Cea mai uşoară reţetă

 

Mod de preparare

 

Puneţi laptele la fiert. Aveţi grijă ca focul să fie potrivit. Adăugaţi sare. În momentul în care laptele a dat în fiert, adăugaţi mălaiul în ploaie. Amestecaţi bine cu o lingură de lemn, astfel încât să nu se formeze cocoloaşe. Lăsaţi să fiarbă la foc mic aproximativ 20 de minute. Răsturnaţi apoi pe un fund de lemn sau pe o farfurie întinsă.

VEZI ŞI Prăjitura foi, reţeta simplă şi gustoasă

 

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24