De ce pisicile își acoperă fața atunci când dorm

foto: Freepik
foto: Freepik

Ai observat probabil cum pisica ta obișnuiește să-și așeze o lăbuță peste nas și chiar peste ochi atunci când doarme, chiar și când nu are lumină puternică în jur. Iată de ce ar putea face asta!

Pisicile își acoperă fața sau ochii atunci când dorm deoarece gestul are legătură cu instinctele lor de autoconservare și este o modalitate de a se proteja în timpul somnului când sunt vulnerabile și expuse la pericole. Iată câteva motive pentru care pisicile își acoperă fața când dorm, potrivit cattitudedaily.com:

Rol de protecție: În sălbăticie, pisicile sunt mereu în alertă pentru a-și proteja teritoriul și a detecta potențialele pericole. Acoperindu-și fața cu labele sau coada, pisicile pot să-și protejeze ochii și să reducă riscul de a fi atacate de prădători sau alte animale.

Conservarea căldurii: În condiții de frig, pisicile își acoperă fața cu labele pentru a-și menține căldura. Aceasta este o modalitate de a se izola termic și a se proteja de temperaturile scăzute.

Somn mai adânc: Atunci când își acoperă fața, pisicile se odihnesc mult mai bine. O coadă pusă ca paravan peste ochi poate ajuta la reducerea luminii.

Reducerea stimulilor externi: În cazul pisicilor de casă, care trăiesc în medii cu multe stimuli vizuali, cum ar fi luminile, televizorul sau activitatea din casă, acoperirea feței poate fi o modalitate de a limita acești stimuli și de a se relaxa complet în timpul somnului.

Este important de știut că nu toate pisicile fac asta, iar unele pot să doarmă fără a-și acoperi fața. Comportamentul pisicilor poate varia în funcție de personalitate și experiență de viață. Însă cele mai multe pisici de casă, arată un studiu, sunt deranjate de televizor și becuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel