Daniel Pancu, discurs foarte dur la adresa tinerilor fotbalişti români. Capitolul de la care ar trebui să plece orice selecţie

Foto: FRF.ro
Foto: FRF.ro

Daniel Pancu i-a criticat în termeni duri pe fotbaliştii români. 

Un jucător proaspăt transferat de Rapid a fost oferit drept exemplu pozitiv. 

"Stăm prost fizic, avem probleme mari, s-a văzut și la U21. Eu am simțit-o pe pielea mea, la U20. Până la 18 ani o mai reglezi, pentru că sunt cât de cât apropiați, după care e altceva. E de la ritmul, intensitatea campionatului! E un campionat lipsit de intensitate!

În campionatul României, stau la un aut 30-40 de secunde, la un corner stau un minut. Când o echipă e în avantaj, cade un jucător într-un contact fizic minor, durează un minut până când se ridică. Încă un minut și jumătate până când se bate lovitura liberă.

Singura noastră salvare e regula asta care o să vină de la UEFA, cu 60 de minute de joc efectiv, ca la handbal. Stăm prost fizic pentru că nu se joacă, se joacă doar 30 de minute. Preparatorii fizic n-au nicio legătură!

Sunt multe probleme care vin din spate, dar ne amăgim de mulți ani. Totul e fizic! Poate că selecția ar trebui să plece de la partea fizică. Ești puternic fizic, ai rezistență, treci la fotbal! Nu ai lucrurile astea, mai bine nu te încurci!

În plus, uitați-vă la Cîrjan. E un jucător lipsit de forță și de viteză, dar a luminat campionatul României doar prin poziționare, prin prima atingere. Toți jucătorii pe care i-am văzut la U21 și pe care i-ați făcut vedete, prima atingere e greșită. Ori stau cu capul în pământ, ori e mingea oprită.

Cîrjan ar trebui să fie un element de studiu pentru toți fotbaliștii tineri. Uitați-vă la prima atingere, e mereu cu capul sus, se informează, scanează, niciodată nu oprește mingea, nu pune frână. "Vedetele" de la noi pun frână! Nefiind un campionat cu intensitate mare, poți să faci lucrurile astea. Dar când ajungi într-un campionat cu intensitate mare, o preluare cu talpa și capul în pământ, în două secunde adversarii fac 20 de metri, sunt organizați", a spus Daniel Pancu, în cadrul emisiunii Digi Special

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel