Cuvântul "card" va lipsi de pe cardurile de sănătate. Vezi motivul incredibil

Card de sanatate
Card de sanatate

Lansarea cardurilor de sănătate are parte de riposte din parte organizaţiilor religioase. La dezbaterea pe tema cardurilor, mai multe astfel de organizaţii au cerut ca acest cuvânt "card" să fie articulat, fiind inscripţionat "cardul". Motivul invocat de aceştia este faptul că citit invers "card" rezultă cuvântul "drac", a precizat medicul şef al CNAS, Marius Filip.

La solicitarea organizaţiilor de pacienţi, pe card nu vor fi inscripţionate bolile cronice ale posesorului. Pe card nu va fi trecut nici codul numeric personal, din raţiuni de protecţie a datelor personale, în locul acestuia optându-se pentru un cod al asiguratului, potrivit lui Filip.

O altă noutate referitoare la inscripţionare este aceea că pe carduri va fi trecut, alături de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), Ministerul Sănătăţi, instituţie care suportă valoarea acestor documente medicale, respectiv doi euro/bucată.

Distribuirea primului milion de carduri naţionale de sănătate începe în septembrie, cu o întârziere de cinci ani, inscripţionarea unor date, cum ar fi grupa sanguină, bolile cu risc vital şi acceptul pentru donarea de organe fiind realizată doar cu acordul scris al posesorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel