Curățarea plăcilor de faianță și gresie din baie și mai ales a rosturilor nu este simplă. Procesul este deosebit de dificil și complicat, deoarece în baie petele de calcar și abur sunt la ordinea zilei.
În plus, în baie există întotdeauna riscul de apariție a mucegaiului din cauza umidității. Și au de suferit rosturile dintre gresie și faianță, mai ales când baia nu are geam.
Cu siguranță poți folosi diferiți detergenți, cum ar fi degresantul, înălbitorul sau alte produse chimice care se găsesc pe piață. Dar nu există nimic mai bun decât remediile naturale, care sunt mai blânde decât substanțele chimice și au adesea și rezultate mai bune.
Toarnă o jumătate de litru de cola în toaletă și vezi ce se întâmplă. Rezultatul e spectaculos
Cu 2 ingrediente simple, pe care cel mai probabil le aveți deja acasă, veți rezolva perfect problema plăcilor murdare și a rosturilor din baie. Ești curios să afli mai multe?
Dacă întâmpinați probleme cu gresia și rosturile din baie, care se încăpățânează se se curățe, cel mai probabil motivul este că faceți ceva greșit în curățarea lor. Poate folosiți produse prea agresive, iar plăcile riscă să-și piardă strălucirea.
Nu mai aruncați mucurile de țigară: vă ajută să scăpați de invazia de insecte din casă
Există un remediu cu adevărat fabulos care se poate face cu 2 ingrediente simple: vorbim de bicarbonatul de sodiu si peroxid de hidrogen (apa oxigenată). Ați încercat vreodată să le folosiți împreună? În acest caz sunt perfecte și nu te vei lipsi niciodată de ele!
Nu aruncați tigăile arse: cu un remediu super eficient le puteți recupera în câteva clipe
Procesul este foarte simplu. Luați apă caldă, peroxid de hidrogen și o lingură de bicarbonat de sodiu și adăugați-le într-un castron mic, formând un fel de pastă. Treceți amestecul pe gresie și rosturile din baie, apoi așteptați aproximativ 15 minute să acționeze. Ulterior, clătiți cu apă din abundență.
Și dacă tot vorbim despre baie, iată un truc pe care trebuie să-l știți pentru a desfunda scurgerea:
Bicarbonatul de sodiu se toarnă în scurgere (puteți folosi o pâlnie), iar apoi adăugați oțet. Din cauza mirosului puternic, vă recomandăm să aveți fereastră deschisă. Dacă nu aveți bicarbonat de sodiu, puteți folosi praf de copt sau sare în același scop.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu