Cum puteți preveni apariția cancerului mamar

cancer mamar
cancer mamar

Cancerul de sân reprezintă creșterea anormală și necontrolată a celulelor maligne în țesutul mamar. Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer la femei, mai ales la cele occidentale. Cu toate acestea, el poate fi prevenit și vindecat. 

[caption id="attachment_225731" align="alignleft" width="275"] sursa: mediafax.ro[/caption]

Asociația Spaniolă contra Cancerului amintește că riscul mediu de apariție a cancerului de sân poate fi redus, prin schimbarea factorilor de risc care se pot modifica în timp: duceți o viață sănătoasă, prin practicarea regulată de exerciții fizice și adoptarea unei alimentații echilibrate, evitând fumatul și consumul excesiv de alcool.

În acest sens, specialiștii sunt de părere că femeile trebuie să fie conștiente de faptul că prevenirea și depistarea precoce a cancerului mamar sunt esențiale pentru a împiedica apariția acestuia.

Înainte de toate, trebuie evitat consumul excesiv de alcool și alimentele nesănătoase. Sunt recomandate dietele alimentare ce conțin fructe și legume proaspete, bogate în vitamine și proteine, în special vitamina A, care protejează împotriva cancerului de sân.

Alți factori de risc sunt poluarea și lipsa unei sarcini, sau a alăptării copiilor. În acest context, trebuie menționat faptul că sarcina și alăptarea pot preveni cancerul mamar.

Cu aceste date, se poate contura profilul femeilor predispuse la cancerul de sân. Acel profil cuprinde următoarele caracteristici principale: fumatul, consumul de alcool în exces, alimentația bogată în grăsimi, sedentarismul (lipsa activităților fizice) și mediul poluat în care trăiește. Potrivit experților, aceste elemente sunt cele care sporesc semnificativ șansele de apariție a cancerului.

Incidența acestei boli este în continuă creștere, ca o consecință a faptului că femeile fumează tot mai mult, mănâncă alimente dăunătoare sănătății, precum și din cauza îmbătrânirii progresive a populației.

Diagnostic și tratament

Diagnosticul precoce este fundamental pentru a salva viața și sânul persoanei afectate. Specialiștii sfătuiesc toate femeile să-și controleze singure sânii, în fiecare lună, după menstruație. De asemenea, ca o metodă de control, este recomandat să-și facă ecografii, dacă au sub 30 de ani, și mamografii, cele ce au această vârstă sau o depășesc.

În orice caz, cancerul de sân depistat precoce poate fi vindecat cu ajutorul “chirurgiei minim invazive”, care oferă posibilitatea ca sânul să rămână intact.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel