Cum puteţi scădea nivelul ridicat al colesterolului

colesterol
colesterol

Nivelul ridicat al colesterolului este unul dintre principalii factori de risc cardiovascular. Pentru a avea un nivel normal al colesterolului este indicat să urmaţi o dietă sănătoasă, bogată în fructe şi legume, cereale integrale, peşte şi nuci. De asemenea, este bine să faceţi sport şi să aveţi obiceiuri sănătoase, informează Colesterolul nu este rău, dar nivelul său ridicat este un lucru care vă poate pune sănătatea în pericol. Vorbim despre steroli (lipide simple) care se găsesc în ţesuturile organismului şi în plasma sanguină. Atunci când colesterolul atinge un nivel ridicat, sănătatea vă este pusă în pericol, dar trebuie să ştiţi că acesta este esenţial pentru producerea hormonilor, ajută la formarea bilei şi a vitaminei D şi menţine structura celulară a organismului.

Colesterolul ridicat este unul dintre principali factori de risc pentru bolile cardiovasculare care afectează 40% din populaţia adultă. Dacă vă schimbaţi obiceiurile de viaţă (renunţaţi la fumat, renunţaţi la alcool şi alegeţi o dietă sănătoasă) puteţi preveni excesul de colesterol.

O parte din colesterol provine din alimentaţie, iar cealaltă parte este eliberată de propriul organism. După cum explică Consumer.es, cele mai cunoscute două lipoproteine sunt LDL (cunoscute popular sub denumirea de colesterol rău) şi HDL (cunoscute popular sub denumierea de colesterol bun).

Pentru a fi normal, nivelul colesterolului nu trebuie să depăşească 200 mg/ml. Lipoproteinele LDL sunt la nivelul normal atunci când sunt mai mici de 100 mg/dl. În cazul lipoproteinelor HDL vorbim despre 35mg/dl în cazul bărbaţilor şi 40mg/dl în cazul femeilor.

Nivelul colesterolului creşte odată cu înaintarea în vârstă, dar puteţi acţiona astfel încât să nu vă  puneţi sănătatea în pericol. Pentru a controla nivelul colesterolului este indicat să aveţi o dietă sănătoasă, bogată în fructe şi legume, cereale integrale, peşte, ulei de măsline, nuci .Trebuie să evitaţi grăsimile trans, lactatele, fast-food-ul, gălbenuşul de ou sau carnea grasă.

Pentru a creşte nivelul lipoproteinelor HDL, colesterolul bun, nu există medicamente atât de eficace pentru a diminua lipoproteinele LDL. Din acest motiv, este indicat să aveţi un stil de viaţă sănătos, să urmaţi o dietă sănătoasă şi echilibrată, să evitaţi tutunul şi alcoolul şi să renunţaţi la sedentarism.

Citiţi şi:

http://www.dcnews.ro/2012/08/5-alimente-sanatoase-pentru-inima-ta/

http://www.dcnews.ro/2012/05/ardeiul-iute-ar-putea-fi-un-atu-impotriva-colesterolului/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel