Cum păstrezi bananele proaspete pentru mai mult timp. Trucul rapid și simplu

Bananele rezistă mai mult dacă nu sunt puse împreună cu alte fructe / Foto: Pxhere
Bananele rezistă mai mult dacă nu sunt puse împreună cu alte fructe / Foto: Pxhere

Bananele sunt recomandate în orice dietă. Sunt sățioase şi pline de vitamine dar, din păcate, nu prea mult în fructieră iar după doar două zile încep să se înnegrească. Ca să păstrezi bananele proaspete, poți recurge la mai multe trucuri rapide și simple. 

Pe vremea comunismului, românii cumpărau banane verzi, şi acelea luate "pe sub mână" mai cu seamă în preajma sărbătorilor de iarnă, le înveleau în ziar şi le puneau la loc ferit, pe hota din bucătărie sau sus pe dulapuri unde aerul era mai cald. Din fericire, astăzi nu mai suntem nevoiţi să facem asta. Le găsim la tot pasul, galbene, frumoase, coapte cât trebuie şi la orice oră. ce facem, însă, atunci când vedem că după o zi două, fructele încep să se strice iar coaja începe să capete pete maronii? Avem două variante: ori le folosim la banana bread, ori le prelungim viaţa cu aceste trucuri:

Depozitează bananele în mod corespunzător

Scoate bananele din punga de plastic imediat ce ajungi acasă. Bananele ținute în pungi se vor coace mai repede.  Bananele expuse la temperatura camerei se coc mai lent și uniform. Ai grijă ca acestea să nu fie expuse la căldură directă sau la lumina soarelui. Pune-le departe de aragaz, sursă de căldură și fereastră. Păstrează-le într-un loc bine ventilat, răcoros și întunecat. Bananele care stau pe un blat de bucătărie se vor coace mai rapid.

Înfășoară tulpina bananelor

Înfășurarea tulpinilor sau a părții superioare a mănunchiului de banane în folie de plastic împiedică evadarea etilenei din tulpini. De asemenea, previne evaporarea umezelii și absorbția etilenei eliberate de fructele din apropiere, într-o oarecare măsură. Poți așeza niște bandă adezivă peste folia de plastic. 

Pune la frigider bananele coapte

Dacă nu ai de gând să consumi banane coapte imediat, pune-le într-o pungă de plastic, sigilează-le și păstrează-le la frigider. Cojile se pot înnegri, dar miezul nu va fi afectat. Scoate-le din frigider cu câteva ore înainte de a le consuma. Nu refrigera niciodată bananele verzi. Acestea nu s-ar coace corespunzător.

Păstrează-le departe de alte fructe

Așează bananele departe de alte fructe coapte. Acest lucru poate ajuta la întârzierea procesului de coacere. Fructele necoapte se coc mai repede atunci când sunt expuse la etilenă, care accelerează maturarea și abscizia fructelor. Acest lucru se aplică și bananelor.

Dacă, totuşi, este prea târziu pentru a le pune la frigider sau congelator, poți folosi bananele prea coapte pentru a face diferite tipuri de checuri de banane, plăcinte, brioșe, fursecuri cu fulgi de ovăz și banane, gogoși, cheesecake, clătite, budinci și multe altele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel