Cum navighezi cu Google Maps fără internet

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Chiar și fără servicii de internet, Google Maps te poate ajuta în continuare să navighezi către destinația dorită, trebuie doar să descărcarci harta corectă.

 

Dacă ai de gând să călătoreşti într-un loc nou, unde este posibil să nu ai acces la internet mobil, este indicat, în primul rând, să descărci o hartă sau mai multe pentru utilizarea offline a aplicației Google Maps.

Cum te ajută Google Maps offline

În primul rând, nu trebuie să descărcați hărțile Google Maps în întregime. În schimb, înainte de călătorie, este recomandat să descarci o anumită zonă, care ar putea fi un oraș, județ sau regiune în care vei petrece timp și s-ar putea să nu ai semnal pe telefon.

Pentru a descărca offline o hartă în Google Maps, deschideți aplicația Google Maps pe iOS sau Android și atinge fotografia de profil din dreapta sus (trebuie să fii conectat la contul tău Google pentru ca acest lucru să funcționeze. În meniul care apare, atinge Offline maps > Select Your Own Map / Hărți offline > Selectează propria hartă.

Încadrează cu degetele pe hartă zona pe care vrei să o descărci în limitele marginii dreptunghiului. Folosește un singur deget pentru a te deplasa pe hartă și două degete pentru a face zoom, a mări sau micșora imaginea. Pe măsură ce te deplasezi pe hartă, vei vedea în partea de jos cât spațiu de stocare va ocupa descărcarea pe smartphone. După ce ai încadrat zona dorită atinge Download / Descărcare.

După ce harta este descărcată, vei fi trimis înapoi la pagina Offline maps /Hărți offline, unde poți vedea toate hărțile tale offline. În modul offline nu sunt disponibile indicațiile privind transportul în comun, mersul pe bicicletă și mersul pe jos, ci doar îndrumări pentru a circula cu mașina.

Acum poți utiliza Google Maps chiar și atunci când ești offline în zona pe care ai descărcat-o  și numai în acea zonă. Nu vei obține timpi de călătorie extrem de exacți sau opțiuni de rute alternative, deoarece traficul și alte probleme rutiere nu sunt luate în considerare, dar vei avea o idee de ansamblu despre cât de mult ar trebui să dureze călătoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel