Cum elimini mirosul de mâncare din caserolele de plastic

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Pentru a elimina mirosurile persistente de mâncare din caserolele de plastic, poți încerca anumite metode.

Spălare cu apă caldă și săpun: Spală caserolele cu apă caldă și detergent pentru a îndepărta reziduurile de mâncare. Uneori, acest lucru poate fi suficient pentru mirosurile ușoare.

Bicarbonat de sodiu: Presară bicarbonat de sodiu în interiorul caserolei și lasă-l să acționeze timp de câteva ore sau peste noapte. Bicarbonatul de sodiu are proprietăți absorbante care ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute. Apoi, spală caserola cu apă caldă și detergent pentru a îndepărta bicarbonatul de sodiu.

Oțet alb: Înlocuiește bicarbonatul de sodiu cu oțet alb. Umple caserola cu oțet alb și lasă-l să acționeze timp de câteva ore sau peste noapte. Oțetul alb are proprietăți antibacteriene și ajută la neutralizarea mirosurilor.

Lămâie sau coajă de portocală: Pune felii de lămâie sau coji de portocală în caserole și lasă-le să acționeze timp de câteva ore sau peste noapte. Acestea au un miros proaspăt și pot ajuta la îndepărtarea mirosurilor neplăcute.

Pastă de bicarbonat de sodiu și apă: Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă pentru a obține o pastă groasă și aplic-o pe interiorul caserolei. Lasă pasta să acționeze timp de câteva ore, apoi clătește cu apă caldă.

Soluții comerciale: Există produse de curățat special concepute pentru eliminarea mirosurilor din caserolele de plastic. Poți să le găsești în magazinele de articole pentru bucătărie.

Asigură-te că speli bine caserolele înainte și după aplicarea acestor metode pentru a evita contaminarea mâncării cu substanțele utilizate. De asemenea, pentru a preveni mirosurile persistente, evită să depozitezi mâncare fierbinte în caserolele de plastic și spală-le imediat după utilizare.

Vezi și: Cum cureți urmele de pix și cariocă de pe pereți. Cel mai simplu truc

Dezinfectează plăcile de tocat cu ingrediente naturale. Înlocuiește chiar azi substanțele chimice periculoase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel