Cum congelezi cartofii pai pentru prăjit. Metoda simpla

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să congelezi cartofi pai pentru prăjit, există o metodă care trebuie urmată. Iată ce ai de făcut.

Curăţă şi spală cartofii pe care planifici să îi congelezi. Taie-i la dimensiuni potrivite (pot fi şi wedges) şi lasă-i pentru 10 minute în apă cu zeamă de lămâie/oţet. După, usucă-i cât mai bine folosind prosoape de hârtie. Prăjeşte cartofii în baie de ulei pentru câteva minute.

Timpul de prăjire până când sunt gata de scos şi congelat este relativ, deoarece cu cât uleiul este mai fierbinte şi cartofii sunt mai puţini, cu atât se fac mai repede, potrivit retetepractice.ro. Oricum, prăjeşte porţii mici de cartofi pai, încât să nu scazi temperatura uleiului prea mult. Cartofii sunt gata când încep să se ridice la suprafaţă şi devin uşor translucizi.

Scoate-i pe prosoape de prosoape de hârtie absorbante sau pungi de hârtie şi lasă-i să se răcească complet. În răstimp, pregăteşte următoarele porţii. Mai departe, procedează similar ca în cazul congelării fructelor: Întinde cartofii preprajiti pe o tavă cât mai mare, dar care să încapă în congelator.

Dă cartofii la congelator pentru 15-20 minute, apoi scoate tava. Scoate cartofii şi pune-i în pungile în care îi depozitezi şi dă-i înapoi la congelator până când vei vrea să prăjeşti cartofi. Dacă mai ai cartofi de congelat, repetă procedeul, dându-i la congelator pe tavă.

Vezi și: Nu arunca apa în care ai fiert cartofii! Ce poți face cu ea. Te ajută mult

Dacă vrei prepari singur cartofi wedges, avem rețeta pentru tine. 

Ai nevoie de:

 5 cartofi
 3 linguri ulei
 1 lingură usturoi pudră
 1 lingură boia de ardei (dulce sau picantă, după gust)
 sare
 piper

Cum se prepară cartofii wedges

Curăță cartofii de coajă și spală-i. Dacă sunt cartofi noi, îi poți lăsa cu tot cu coajă. Cartofii cu coajă au în plus, un conținut semnificativ de potasiu și sunt considerați mai sănătoși, potrivit retete.unica.ro. Taie cartofii în felii egale, de grosimea degetului mare și pune-i într-un recipient mai adânc. Adaugă în bol uleiul vegetal, amestecând bine.

Separat, amestecă piperul, pudra de usturoi și boiaua. Presară condimentele în bol, peste cartofi și amestecă din nou. Pune cartofii wedges într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, dar să nu fie suprapuși. Opțional, poți presăra puțin rozmarin uscat, pentru o aromă deosebită. Dă tava la cuptorul preîncălzit, la 220 de grade. Lasă-i jumătate de oră și apoi întoarce cartofii wedges pe partea cealaltă.

După ce îi scoți, adaugi sare, piper și, dacă vrei, parmezan ras. Așa obții cei mai buni cartofi wedges de casă, la cuptor. Desigur, îi poți prăji și în ulei, dacă preferi așa. Poți să-i mănânci simpli, cu salată de cridutăți  sau cu sos de brânză, cu ketchup, sos guacamole  sau chiar humus.

Vezi și: De ce să fierbi cartofii în apă cu sare și oțet, înainte de-ai pune la prăjit. Trucul gospodinelor pricepute

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel