Cum arată prima fotografie realizată pe Marte, acum 40 de ani

Pe 20 august 1975, nava spaţială Viking 1 a  fost lansată din Cape Canaveral, Florida. La 11 luni de la lansare, în data de 20 iulie 1976, Viking 1 a amartizat, trimiţând pe Pământ prima imagine a suprafeţei marţiene, fotografiată de numai puţin de 16.000 de ori în timpul acelei misiuni. 

Prima imagine a fost cea a uneia dintre părţile navei, deoarece cercetătorii de la NASA doreau să vadă cum reacţionează suprafaţa lui Marte la greutatea vehiculului. ,,Am vrut să înţelegem cum va reacţiona suprafaţa la contactul cu piciorul navetei, a declarat John Newcomb, membru în echipa de administrare a navetei Viking.

Imaginea pe care au primit-o specialiştii a dezvăluit adâncimea pe care amprenta navei a realizat-o, nivelul de granularitate al materialelor de la suprafaţa planetei, dar şi alte indicii referitoare la compoziţia acestora. ,,Nu am fi putut cere mai mult. Imaginea merită o mie de cuvinte, a declarat James Martin, liderul proiectului de cercetare.

Au existat două sonde Viking. Cea de-a doua a aterizat la o lună distanţă de prima. Cele două două sonde au trimis pe Pământ prima imagine cu o rezoluţie bună a planetei Marte, dezvăluind structura şi compoziţia atmosferei planetei. Informaţiile i-au ajutat pe oamenii de ştiinţă să realizeze teste biologice, cu scopul de a detecta viaţă extraterestră, scrie Time.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel