Cum arată meniul sănătos de post

Deși pare o tradiție învechită, multe persoane aleg să țină post. Cum în această perioadă ne aflăm în postul Crăciunului, iată câteva sfaturi prin care poți să ai o alimentație sănătoasă.

În timpul zilei, poți alege cereale integrale cu miere sau sandwich-uri cu unt care are un conținut bogat în Omega 3 și Omega 6.

 O altă variantă ar mai fi și fructele oleaginoase sau semințele care au un aport nutritiv deosebit, fiind surse importante de minerale, fibre și grăsimi bune.

 Nucile, migdalele, fisticul, semințele de dovleac sau floarea soarelui, merele sunt doar câteva exemple de gustări potrivite perioadei postului.

 Pentru un aport optim de proteine în perioada postului pot fi consumate leguminoase precum fasolea, soia, mazărea și lintea, care reprezintă bune alternative din punctul de vedere al echilibrului nutrițional ale preparatelor pe baza de carne, întrucât acestea au conținut echilibrat de aminoacizi.

 De asemenea, citricele sunt surse importante de vitamine de care organismul nostru are nevoie mai mult ca oricând în această perioadă.

 Importantă este și hidratarea. Supele de legume, ceaiurile, sucurile naturale de fructe și, nu în ultimul rând apa, nu au voie să lipsească din nutriția zilnică, mai ales în perioada postului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel