Urmărește emisiunea live


Cristian Pîrvulescu: USR încă nu e un partid. Calcul pentru delimitarea de Iohannis

Politologul Cristian Pîrvulescu a spus, la Digi24, că-i e greu să spună despre USR că e partid, numindu-l formațiune. El a subliniat că una din marele probleme ale USR este că împarte electoratul cu PNL. 

”Nu este încă un partid, nu are o linie comună, există conflicte. Sunt platforme civice cu orientări foarte diferite, au viziuni economice diferite. Ce au avut în comun a fost o stare de spirit, care nu era una care să aibă o încărcătură ideologică clară. Până la a deveni partid mai sunt câteva etape de parcurs, nu doar simpla alegere în Parlament. Ceea ce se întâmplă acum în USR e un autentic botez al focului, trebuie să justifice o decizie pe care au luat-o, despre care știm că n-a fost unanimă.” a afirmat politologul, la Digi24. 

Cristian Pîrvulescu mai crede că USR ar fi putut să facă și un calcul: ”Acela de a radicaliza propriul electorat. Una din problemele electoratului USR e că e împărțit între Barna și Iohannis. Deci ce ar putea să vadă la primul tur de scrutin USR-ul? Care sunt USR-iștii adevărați. Ce rămâne dincolo de starea de spirit”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel