Conturile inactive de Google se șterg. Cum îți salvezi contul

Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Google începe să șteargă conturile inactive.

Dacă aveți un cont Google vechi pe care nu l-ați mai folosit de câțiva ani, atunci acesta ar putea fi șters în curând. Gigantul tehnologic va scăpa de ele, începând de vineri, în cadrul politicii sale privind conturile inactive. Compania a declarat că va adopta o abordare etapizată, începând de la conturile care ”au fost create și nu au mai fost folosite niciodată”.

Simpla conectare la un cont sau trimiterea unui e-mail ar trebui să fie suficientă pentru a-l menține activ.

Google a precizat că această schimbare se datorează unor motive de securitate, subliniind că este mai probabil ca conturile uitate și nefolosite să fie compromise. Într-o postare pe blog din luna mai, gigantul tehnologic a declarat că motivul pentru care conturile vechi sunt mai vulnerabile este că acestea tind să se bazeze pe parole vechi sau reutilizate și, în mare parte, nu au fost configurate cu autentificare cu doi factori.

Odată ce un cont a fost folosit în mod abuziv, acesta poate fi folosit pentru orice, de la furtul de identitate până la conținut rău intenționat și spam.

Cum îți salvezi contul

În multe cazuri, autentificarea ar trebui să fie suficientă pentru a vă menține contul Google activ încă doi ani. Google a mai spus că citirea sau trimiterea unui e-mail folosind Google Drive sau vizionarea unui videoclip pe YouTube ar putea fi de ajutor.

După ce vă conectați, este o idee bună să aveți o adresă de e-mail de recuperare accesibilă asociată contului dvs., acest lucru înseamnă că veți putea primi notificările. O adresă de e-mail de recuperare este cea pe care o furnizați și care vă ajută să vă resetați parola dacă o uitați.

Google a declarat că atât conturile afectate, cât și adresele de e-mail de recuperare ale acestora au fost trimise prin e-mail pentru a avertiza cu privire la ștergerea iminentă.

Separat, oamenii sunt avertizați că vor trebui să se conecteze în mod special la Google Photos la fiecare doi ani pentru a fi considerați activi, ceea ce va asigura că fotografiile și alte conținuturi nu vor fi șterse. Din nou, veți primi un avertisment.

Conturile pentru muncă sau școală nu sunt afectate

Conturile Google create pentru cineva de către locul de muncă sau școală nu vor fi afectate de politica de ștergere, a precizat firma. Conturile care au cumpărat un serviciu sau un abonament Google în curs de desfășurare, sau care sunt folosite pentru a gestiona contul activ al unui copil folosind funcția Google Family Link, se numără printre cele care pot fi considerate utilizate în mod activ și exceptate de la politica de ștergere.

Utilizatorii nu ar trebui să se îngrijoreze dacă s-au conectat recent la conturile lor, deoarece acest lucru înseamnă că este considerat activ și nu va fi șters, arată BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel