Contradicții în Guvern pe banii prin PNRR. Corina Atanasiu, secretar de stat USR: Acești bani nu înseamnă străzi, autostrăzi, ziduri

gov.ro
gov.ro

Corina Atanasiu, președintele USR Focșani, din funcția de secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, unde ministru este Cristian Ghinea (USR), a fost prinsă cu lecțiile nefăcute. 

Presa locală arată că secretarul de stat Corina Atanasiu a declarat: ”Vreau să vă vorbesc puțin despre PNRR, acest Plan Național de Redresare și Reziliență. Acești bani nu înseamnă străzi, nu înseamnă autostrăzi, nu înseamnă ziduri, înseamnă reforme. Știu că unii parteneri din coaliție au ieșit cu tot felul de mesaje cum că aduc autostrăzi și alte minuni din PNRR către Vrancea și către Focșani, sunt mesaje hazardate. Da, știți cum este cu PNRR-ul ăsta, parcă e Moș Crăciun. (...) PNRR înseamnă reforme, nu metri pătrați de asfalt sau construcții. Sunt colegi din coaliție care vin și lansează astfel de idei, crește nivelul așteptării populației și nu este ok”. 

Adina Vălean spune în ce condiții se pot construi austrăzi prin PNRR

În esență, Corina Atanasiu ar fi avut dreptate. Prin banii de la PNRR nu pot fi construite direct autostrăzi, dar Comisia Europeană a acceptat posibilitatea de finanțare a construirii de Autostrăzi în România și prin PNRR, după cum a anunțat Adina Vălean, Comisarul European pentru Transporturi, încă din luna februarie. 

”Din partea Comisiei Europene ceea ce am propus Premierului și a acceptat este un grup tehnic, un task – force de experți care să ajute în toate proiectele de infrastructură mare încă din faza de proiectare astfel încât să-și îndeplinească toate condiționalitățile de finanțare și implementare. Da, putem finanța autostrăzi dar cu condiția să fie un proiect sustenabil.De la materialele pe care le utilizezi până la ce se întâmplă cu deșeurile care rezultă după finalizarea șantierului.  De asemenea Autostrăzile trebuie să aibă și stații de alimentare cu combustibili alternativi și stații de încărcare pentru mașini electrice.” a spus Adina Vălean la RRA. 

”Nu trebuie să ne gândim la PNRR doar ca bani de metrou, autostrăzi. Planul Naţional de Reforme şi Rezilienţă, reforme înseamnă chiar asta - reforme.” spunea și ministrul Ghinea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel