"Combinatul Cuprom, demolat fără autorizație." Acuzele viceprimarului Cristian Niculescu

combinat-
combinat-

Fosta platformă chimico-metalurgică Cuprom, deţinută de compania Cuprom Bucureşti, nu a deţinut autorizaţie de desfiinţare, proprietarii plătind anual impozite pentru imobil, cu toate că platforma e aproape goală, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, viceprimarul municipiului Baia Mare, Cristian Niculescu Ţâgârlaş. 

"Platforma industrială Cuprom-Pheonix, dintr-o cercetare sumară a documentelor, am realizat că nu deţine autorizaţie de desfiinţare, iar acte fără consecinţă juridică sunt luate în considerare (...) aproximativ 300.000 mp de construcţii au fost desfiinţate ilegal în Baia Mare, doar pe această platformă. Urmează să analizăm Romplumbul şi APSA. Sunt platforme industriale care puteau fi utilizate în ceea ce înseamnă parc economic, aveam tot ce înseamnă reţele, clădiri, totul construit pentru platforme industriale. Am distrus totul prin neimplicarea noastră, a tuturor (...). Au fost imagini luate cu drona în zona respectivă care arată că acestea nu mai există. Direcţia de Finanţe îmi comunică faptul că nu a fost radiată nicio poziţie şi se plătesc impozite, clădirile există în evidenţele noastre. Toate clădirile există din punct de vedere fiscal, şi chiar plătesc impozit cei care n-au clădirile. În acelaşi timp, dacă mergem acolo se constată de către Poliţia Locală că nu mai există construcţie sau cea mai mare parte din ele", a spus Cristian Niculescu Ţâgârlaş. 

Acesta a mai arătat că nu există indicii despre locul unde ar fi depozitat molozul rezultat în urma demolărilor platformei Cuprom, însă utilajele din incintă au fost vândute la fier vechi, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel