Cioloș, împins într-o nouă gafă. Dan Suciu, ej’ nebun?

Cei care îi fac programul lui Dacian Cioloș au gafat din nou. Premierul a fost trimis/lăsat să meargă la o întâlnire pe care orice manual de Relații Publice i-ar fi sugerat să o evite. Până și Hotnews și Evz, care anunțau, joi seară, interviul, în regim de live, au mascat știrea, au ascuns-o la ”și altele”, după ce și-au dat seama de gafă.

Se vede cu ochiul liber că pe internet, tinerii și frumoșii lui Iohannis pierd teren, odată cu retragerea lui Ponta. Postările anti-iohanniștilor sunt în creștere. Pe de o parte, publicul e chitit pe mesaje anti, în general. Nu prea share-uiește nimeni laudele. Postacul le postează la el pe wall și acolo mor. În schimb, cei 40% care nu l-au votat pe Iohannis, ba dimpotrivă, au apă la moară. Iar, susținătorilor le-a dispărut ”Dujmanul”, marele rău Ponta, cu care se ducea războiul facebook.

Scenarii anti Cioloș cu tema: ”ofițeri acoperiți” în Guvern

În ceea ce privește mesajele anti-iohanniste, după numirea premierului Cioloș, multe fac legătura între tehnocrați și acoperiți. Guvernul societății civile a fost etichetat drept unul al civililor (în ghilimele).  Aceste scenarii, mult plăcute publicului de opoziție la Iohannis, se adresează în egală măsură și iubitorilor de teorii ale conspirațiilor, care au tocit butonul share, de câte ori l-au apăsat după învestire.

În aceste condiții, ce face Cioloș? Se duce la ceas de noapte la așa zisa televiziune a lui Robert Turcescu. Omul care s-a declarat singur ofițer acoperit! Practic, toarnă gaz pe focul scenariilor.

Cioloș își irosește ”luna de miere”

Cred că premierul nu are timp să stea cu tableta în mână și să facă analize de conținut media. Nici nu e treaba lui să analizeze audiențele. Dar ce a fost în capul purtătorului de cuvânt, Dan Suciu? S-a bazat pe audiența bombă a unui site obscur? A vrut să promoveze site-ul lui Turcescu, să-l crească de mic, pentru a-l avea alături când o ajunge mai mare decât Libertatea? Să fim serioși. Perspectiva asta o ținem pentru Bancul Zilei.

Dacian Cioloș a avut apariții tv corecte, până acum. Un limbaj tehnic, coerent, mai aplicat și cu mai multe cuvinte decât Stolojan, în 1992. Fără să fie polemic, bloca replica prin rigurozitate (cifre, norme etc). Ideal ar fi fost să profite de aceste atu-uri personale, în ”luna de miere” de după instalare, pentru a convinge și o parte din publicul care îi este ostil. O parte din publicul lui Ponta. Îl găsește la Turcescu? Alt banc.

Cum a ales emisiunea, Dan Suciu

Există o ”esplicație”: superstiția.

 Dan Suciu a fost purtător de cuvânt și în mandatul lui MRU. Mihai Răzvan Ungureanu a început cu Sinteza Zilei: cea mai mare audiență, publicul care trebuia convins, confirmare pentru publicul fidel (s-a dus în bârlogul fiarei). Nu din cauza asta i-a mers rău, dar omul o fi făcut o asociere.  Așa că s-a orientat spre emisiunea de noapte cu cea mai mică audiență, cu un public deja convins, și un moderator auto-demascat drept acoperit.

Mult spor!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel