Ciolacu: Cîţu e de "Copiii spun lucruri trăznite". Chirieac, reacţie dură: Total imoral şi neavenit. PSD trebuie să îşi aducă aminte că a câştigat alegerile

Guvernul României
Guvernul României

Analistul politic Bogdan Chirieac a reacţionat după ce Marcel Ciolacu a spus despre Florin Cîţu că "este de copiii spun lucruri trăznite". 

Marcel Ciolacu a comentat pe marginea cerințelor fostului premier Florin Cîțu și a situației noului Guvern propus. Acesta a fost întrebat dacă PSD ar putea susține o guvernare din care să facă parte alături de PNL și Florin Cîțu. 

”Una dintre emisiunile mele preferate era aia cu „Copiii spun lucruri trăsnite”. Se pare că și atunci când ești om mare, și atunci când ai de-a face cu o Românie la răscruce, alții spun lucruri trăsnite. 

Ce vă pot spune cu exactitate este că PSD nu poate negocia cu Partidul Național Liberal, atât timp cât Partidul Național Liberal are o decizie în acest sens”, a declarat Marcel Ciolacu.

Chirieac: Total imoral şi neavenit 

"Dacă în momente de o asemenea gravitate se negociază pe sub masă, ajungi la astfel de ziceri. Unul zice ba, unul zice cea, asta e o greşeală fundamentală. În situaţia în care se află ţara noastră acum, un partid responsabil precum PSD trebuie să facă ceea ce este corect, legal, constituţional şi chiar moral. PSD trebuie să îşi aducă aminte că a câştigat alegerile, trebuie să îşi aducă aminte că preşedintele în funcţie a forţat Constituţia şi nu i-a dat mandat de a forma Guvernul și probabil că PSD trebuie să facă ceea ce ar fi făcut Partidul Laburist britanic dacă era într-o situaţie similară. Deci PSD trebuie să facă ceea ce vrea electoratul său. Partidul nu îşi aparţine, este al celor care l-au votat. 

Deci a negocia pe sub masă, a susţine Guvernul nu ştiu care, a face alegeri între Cîţu şi Ciucă, tu PSD, mie mi se pare total imoral şi neavenit. PSD trebuie să îşi asume guvernarea, să încerce să formeze o majoritate. Dacă nu reuşeşte asta, să meargă spre anticipate, cum a promis. Este soluţia normală! A, că trei luni de zile vrea să sprijine orice Guvern care să scoată România din pandemie. Ce garanţie ai că oamenii care au dus România pe locul 1 în lume la mortalitatea COVID-19 va reuşi să scoată ţara din criză, tu, ca partid votat de o treime din poporul român?", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Şi USR a avut o reacţie similară despre Cîţu 

”De câteva luni, noi suntem blocați din a evolua la guvernare de alegerile din PNL. Asta e problema și nu e normal să ții prizonier o țară întreagă, să dai peste cap Guvernul, pentru că ai alegeri și vrei să-ți rezolvi probleme în partid și pentru asta impui cu forța, pe agenda Guvernului, acte normative, angajând bani publici, fără transparență, ca să-ți cumperi primarii. (...) Lumea vede și eu aud lideri din PNL care sunt îngrijorați.” acuza liderul USR PLUS, Dacian Cioloș. 

”Comportament de copil răsfățat, răzgâiat al premierului” a fost remarca lui Dacian Cioloș, la un moment dat, cu privire la premierul Florin Cîțu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel