Ciocoismul - contribuția României la Comisia Europeană

În presa de la Bruxelles a bubuit o știre despre comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu. 

Pe scurt, d-na Crețu este acuzată tot de o doamnă din România, Carmen Păun, că se comportă ca un ministru de la București. Mai precis, combină delegațiile oficiale cu călătoriile de vacanță, consideră funcţionarii din subordine un fel de slugi personale și, ca urmare, îi trimite la piață, la spălătorie și unde mai are priorităţi şi urgenţe, fumează în birou – la Bruxelles ăsta nu e un viciu, ci o crimă. Pe scurt, Corina Crețu contribuie la mozaicul multicultural al Bruxelles-ului cu o trăsătură de bază a demnitarului român: ciocoismul.

Pe lângă ciocoism, d-na Crețu a adus înaltului for, în primavera, și cu un pic de ticăloșie, specifică unor demnitari români ajunși în străinătate. Astfel, după ce președintele Klaus Iohahnis s-a pronunțat împotriva primirii de emigranți din Orientul Mijlociu, singurul comisar european care a reacționat - desigur, pe Facebook - condamnându-și propria țară, a fost d-na Crețu.

La București, lumea știe bine care sunt meritele politice ale d-nei Crețu. Faptul că a fost trecută pe lista de europarlamentari a fost o sinecură acceptată tacit la nivel politic. Faptul că a fost numită comisar european a fost un succes politic transformat, din nefericire, într-o aroganță de către Victor Ponta. La vremea respectivă, adică în august anul trecut, s-a purtat o luptă politică la Bruxelles între premierul de atunci, V. Ponta, și președintele de atunci, T. Băsescu. Ponta, care a făcut o politică externă mare, l-a învins pe bătrânul demis de popor în 2012. Mai departe, o acțiune bună a lui Ponta – câștigarea pentru România a postului de comisar european pentru Politici Regionale - s-a transformat într-un dezastru prin numirea în funcție a d-nei Crețu. Apropo, nominalizarea lui Băsescu la vremea respectivă era... actualul premier Dacian Cioloș.

Ca urmare, la Bruxelles, într-o poziție cheie, România a numit-o pe d-na Crețu. Aș fi vrut să spun despre dânsa că este doar neantul parfumat cu miros de țigară. Ei bine, nu! Conform presei de la Bruxelles, iată, este un redutabil ciocoi made în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel