CINE a trimis AUR în Parlament. Analiză cu Vasile Dâncu

Sociologul și politicianul PSD Vasile Dâncu a analizat datele care arată cum a ajuns AUR în Parlamentul României, după alegerile din 6 decembrie.

Invitat la Digi 24 pentru a discuta ultimul sondaj IRES, Vasile Dâncu a explicat că AUR s-a făcut remarcat în statistici cu puțin timp înaintea scrutinului. „Cam așa, la o lună deja aveau undeva în jur de 4-5% și apoi, sigur, au început să crească pe măsură ce înaintam în campanie”, a transmis sociologul.

Întrebat dacă AUR a rupt electorat de la formațiunile tradiționale din România, Vasile Dâncu a spus: „Nu a adus la vot oameni noi. Foarte interesant este următorul lucru: 90% dintre cei care au votat pentru AUR în alegerile din 6 decembrie au fost și la vot la alegerile locale. Niciun alt segment de votanți de la alte partide nu a fost atât de activ politic. Aici este vorba despre un bazin de nemulțumiți care a votat divers la alegerile locale”.

Totuși, AUR a reușit să obțină votul electoratului care acum doar câteva luni, la alegerile locale, votase cu alt partid. Adăugând subiectului, Dâncu a spus că votanții AUR de la parlamentare au votat la locale „PSD în primul rând, 27% dintre ei. 24% dintre ei au votat PNL, fiind partidul care se presupunea că vine la putere, și chiar USR-PLUS, chiar și acolo sunt câteva procente din votanții care au venit”. „Au fost și o parte noi, evident, dar partea mai mică a fost cea cu cei noi”, a mai spus Dâncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel