Chirieac: Nu se joacă nimeni cu așa ceva. Este meritul lui Iohannis

Bogdan Chirieac
Bogdan Chirieac

Papa Francisc începe vineri o vizită de trei zile în România, iar prima oprire va fi la București. Cetățenii sunt îngrijorați din cauza vremii având în vedere avertizările meteorologilor cu privire la ploi și furtuni. Bogdan Chirieac a explicat ce înseamnă din punct de vedere politic vizita Papei. 

Papa este și șef de stat și șeful Bisericii Catolice. Din acest punct de vedere protocolul este conform. Doamna Gabriela Băncilă (n.r. șefa prognozei ANM) are toată tehnologia de partea dânsei atunci când prevede vremea în zilele acestea. Viața a arătat că în astfel de momente istorice, vizita Papei fiind unul dintre ele, lucrurile nu mai stau doar în tehnologie. Mai este și voința lui Dumnezeu. Eu cred că atunci când Papa se va adresa mulțimii, o să iasă Soarele. S-a întâmplat de multe ori prin lume acest lucru, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea Violetei Romanescu de la România TV.

Întrebat dacă s-ar putea schimba programul Papei având în vedere instabilitatea vremii, Chirieac susține că acesta nu poate fi schimbat.

Programul Papei nu poate fi schimbat. Sunt milioane de oameni care îl așteaptă. Vin și din țările vecine. La Iași vine Guvernul din Republica Moldova. La Șumuleu Ciuc vin din Ungaria, inclusiv membri ai Guvernului de la Budapesta. Sunt toate dispozitivele de securitate. Securitatea este de grad zero, la fel ca o posibilă vizită a lui Donald Trump. Nu se joacă nimeni cu așa ceva.  O să vedeți că vremea, atunci când va fi nevoie, va fi bună. În mod paradoxal, așa arată sateliții acum. Când va fi să fie, o să vedeți că o să fiți surprinși, a afirmat Chirieac.

Cine câștigă la capitolul imagine odată cu vizita Papei?

În primul rând câștigă România. Când a venit Ioan Paul al II-lea, în 1999, acum 20 de ani, adus de președintele Emil Constantinescu și Patriarhul Teofil, atunci s-au deschis cu adevărat porțile Occidentului pentru România. Am credința că vizita Papei, în acest moment, va ajuta România să iasă din această umbră, în care dintr-o mie de motive a ajuns. Este esențial și este meritul președintelui Iohannis, pentru că invitația trebuie făcută de șeful statului, dar și de șeful Bisericii Majoritare. Înalt Preafericitul Patriarh Daniel are un merit uriaș, gigantic, în această vizită a Papei Francisc. Este un moment în care, cu siguranță, dincolo de jocurile politice, de tot ceea ce trăim zi de zi, va câștiga poporul român, a explicat analistul politic.

Vezi și: CJ Harghita, apel public. "Să dăm deoparte orice fel de scandal"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel