Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Chemați americanii!

DCNews Team / 27 ian 2014 / 18:44
bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

Aflu cu surprindere că în cazul catastrofei aviatice din Apuseni s-ar mai pregăti o comisie de anchetă. De data asta, din partea Parlamentului. Comisia s-ar adăuga anchetelor făcute deja de Guvern, Președinție, MAI, MT și Parchet. După cum arată lucrurile, este foarte probabil să avem niște anchete cu concluzii cât se poate de politizate. Nu cred că este ceea ce ne dorim. Până una-alta, dacă, Doamne ferește, mâine mai cade un avion undeva în munți, tot așa va fi găsit: de localnici, când o da Dumnezeu.

România este țară membră NATO și are un parteneriat strategic cu Statele Unite. Nu este nicio rușine să se sune la Washington și să-i rugăm pe americani să vină să investigheze cazul și să pună ei concluzii. Până la urmă, trebuie elucidate câteva fapte clare:

1. De Ce s-a prăbușit avionul, care a fost lanțul de erori umane și defecțiuni tehnice care a condus la catastrofă;

2. De Ce nu a putut ROMATSA să localizeze avionul prăbușit;

3. De Ce nu a putut sistemul 112 să localizeze cu precizie apelul;

4. Cum au acționat echipele de intervenție și, mai ales, cum se face că trupul neînsuflețit al lui Iovan a fost recuperat de la locul catastrofei de localnici, nu de autorități și ținut o noapte întreagă la magazinul sătesc.

America are un organism NTSB - National Transportation Safety Board, care se ocupă de analizarea catastrofelor aeriene. În ultimii 40 de ani, concluziile lor au îmbunătățit semnificativ siguranța transportului aerian. România nu are capacitatea administrativă de a face acest lucru. Să apelăm, deci, la partenerii externi. Dacă americanii nu vor, poate îi convingem pe europeni.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25