Cea mai importantă expoziție Brâncuși din ultimii 50 de ani, la Timișoara

Inquam Photos / Cornel Putan
Inquam Photos / Cornel Putan

Timișorenii se pot bucura de cele mai importante lucrări ale lui Constantin Brâncuși. Acestea vor fi expuse la Muzeul Național de Artă din Timișoara, începând de mâine până la finalul lunii ianuarie.

Aproape 100 de lucrări ale lui Constantin Brâncuşi, reunite în cea mai importantă expoziţie dedicată marelui sculptor din ultima jumătate de secol din ţara noastră, vor ajunge la Timișoara.

Este vorba despre sculpturi, fotografii, documente de arhivă şi materiale filmate care vor fi expuse la Muzeul Naţional de Artă din Timişoara de mâine până la finalul lunii ianuarie.

Valoarea lor asigurată este de o jumătate de miliard de euro. Operele provin din colecţii publice şi private din România şi din străinătate, de la galerii celebre precum Centrul Pompidou din Paris sau Tate din Londra.

Printre lucrările aduse la Timişoara se numără ”Măiastra”, ”Pasărea în zbor”, ”Sărutul”, ”Domnişoara Pogany” sau ”Muza adormită”.

”Putem vedea o selecţie foarte rafinată a lucrărilor lui Constantin Brâncuşi, o selecţie alcătuită de doamna Doina Lemny. E vorba de un context foarte special în care lucrările comunică pornind de la conceptul curatorial care reflectă relaţia lui Brâncuşi cu România, cu comanditari, cu personalităţi din România, dar şi din diaspora care l-au susţinut şi prin care creaţia lui a fost potenţată şi promovată atât în Occident, cât şi în România”, a declarat Filip Petcu, directorul Muzeului Naţional de Artă, citat de Radio România Actualități.

Expoziţia face parte din programul Timişoara - Capitală Culturală Europeană iar până acum au fost rezervate 8.000 de bilete.

Citește și: TM2023. Evenimentele săptămânii din cadrul Programului Timișoara - Capitală Europeană a Culturii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel