Ce vedem astăzi la One World Romania 10

Vineri, 17 martie, e ultima zi în care elevii de liceu și profesorii lor sunt invitaţi la proiecții speciale dedicate lor în cadrul One World Romania, la Cinema Eforie. Ei pot viziona documentarul animat Tower, după care va avea loc o scurtă dezbatere pe tema filmului – violența și atacurile din școli.

Astăzi are loc și ultima dezbatere a săptămânii la Rezidența Scena9 – „Coaliția fricii”.  Discuția va fi moderată de Mona Nicoară și îi va avea ca invitați pe Vlad Viski (președinte MozaiQ), Florin Buhuceanu (președinte executiv ACCEPT), Katarzyna Remin (Board Member Campaign against Homophobia Polonia) și Iaromira Popovici, redactor Dilema Veche. Această discuție va explora moduri specifice de acțiune socială pentru drepturile minorităților sexuale din regiunea noastră.

În această seară de la ora 18:30, la Cinema Muzeul Țăranului va avea loc premiera internațională a ediției a zecea de One World Romania – cea a filmului A început ploaia. Realizatorul acestuia, Michele Lancione, care a petrecut 2 ani filmând situația persoanelor evacuate din Strada Vulturilor din București, va fi prezent pentru discuții cu publicul.

Ca de obicei, după fiecare proiecție din festival vor avea loc scurte dezbateri.

Anul acesta veți primi în fiecare zi de #OWR10 câteva recomandări din partea selecționerilor Mona Nicoară și Adina Brădeanu și a directorului festivalului, Alexandru Solomon. Iată ce vă recomandă Mona Nicoară din programul de azi:

Turn este un documentar de animație, de fapt un thriller despre prima ucidere în masă la o universitate americană. Poetic, de un estetism care nu calcă de loc peste oroarea momentului, acest film, nominalizat la Oscar anul acesta, este unul dintre proiectele cele mai îndrăznețe din punct de vedere formal pe care le-am văzut eu în ultimul an.

Un film necesar despre misiunea presei în noua eră a opacității instituționale și a faptelor alternativeeste Toate Guvernele Mint, un film care ar trebui să devină vizionare obligatorie nu doar pentru jurnaliști, ci și pentru publicul larg consumator de știri — de fapt, pentru noi toți.”

(w670) Pelicula T

Pelicula Toate guvernele mint

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel