Ce este "strănutul de excitație" întâlnit la câini

foto: Freepik
foto: Freepik

Atunci când câinele strănută insistent, în mod repetat, vrea să-ți atragă atenția?

Câinele poate strănuta în mod repetat din mai multe motive, asemenea oamenilor. Iată câteva posibile explicații, potrivit akc.com:

Alergii: Câinii pot suferi de alergii la polen, praf, mucegai, păr de animale sau substanțe chimice din mediul înconjurător. Alergiile pot provoca strănuturi repetate.

Iritanți din mediu: Prezența unor iritanți puternici în aer, cum ar fi fumul de țigară sau mirosurile puternice, pot determina câinele să strănute repetat pentru a elimina acești iritanți din căile respiratorii.

Rinite și sinuzite: Câinii pot suferi de inflamații ale căilor respiratorii superioare, asemenea oamenilor. Aceste inflamații pot duce la strănuturi.

Infecții respiratorii: Infecțiile virale sau bacteriene pot provoca iritații și inflamații ale nasului și gâtului, declanșând astfel strănuturile repetate și zgomotoase.

Corpi străini: Un obiect străin în nasul sau gura câinelui poate provoca strănuturi repetate într-un efort de a îndepărta obiectul.

Probleme dentare: Problemele dentare, cum ar fi abcesele dentare sau iritațiile gingiilor, pot determina câinele să strănute.

Cere joacă

Un motiv mai puțin cunoscut este cel legat de excitație și joc. Din dorința de a vă atrage atenția, câinele poate strănuta puternic, de mai multe ori, pentru a vă face parte din rutina lui de joacă. 

Acest fenomen este cunoscut sub numele de "strănutul de excitație" și nu este asociat cu nicio probleme de sănătate.

Dacă totuși animalul dumneavoastră strănută în mod repetat și pare că nu are chef de joacă sau de plimbare, este recomandat să consultați pe medicul veterinar pentru un diagnostic și tratament adecvat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel